TRAGEDIJA NA RELIJU DAKAR

Dvoje mrtvih, vozilo osiguranja udarilo u taksi

Četvrtak, 10. siječnja 2013. 20:13 Napisao/la  SC

Do sada je 59 ljudi, uključujući 20 gledatelja, izgubilo život tijekom 34 godine održavanja Relija Dakar

 

Dvije osobe su poginule, a sedam je ozlijeđeno u izravnom sudaru vozila za podršku Relija Dakar i taksija, u blizini peruansko-čileanske granice, priopćili su organizatori utrke.

- Nesreća se dogodila oko deset kilometara od granice, kaže se na službenoj stranici Relija Dakar.

Kako se navodi, poginule su dvije osobe koje su se nalazile u taksiju, uključujući vozača, a sedmoro njih, od kojih četvoro Peruanaca, zadobilo je ozljede. Do sudara je došlo poslije pete etape, koja je vožena od Arequipe u Peruu, do Arice u Čileu. Utrka duga 8.400 kilometara održava se peti puta na teritoriji Južne Amerike i uključuje 459 vozila.

Do sada je 59 ljudi, uključujući 20 gledatelja, izgubilo život tijekom 34 godine održavanja Relija Dakar. Ove godine u utrku je uključeno 150 ljudi zaduženih za sigurnost, kao i 60 liječnika i kirurga, uz podršku pet helikoptera i deset medicinskih vozila.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.