Automobilizam: Hrvatski vozači na europskoj sceni, Muhvić brani naslov prvaka

Petak, 11. travnja 2014. 18:25 Napisao/la  MIroslav Krpan

Na stazi dugoj 5,8 km u obranu naslova europskog prvaka kreće i naš adut i prošlogodišnji prvak Kategorije I Tomislav Muhvić

Oktanska sezona na Starom kontinentu zahuktala se „sto na sat“. Ovog vikenda, od 11. do 13.travnja, na nekoliko natjecanja nastupaju i ponajbolji hrvatski automobilisti i kartingaši. Otvara se nova sezona FIA Prvenstva Europe na brdskim stazama. „St.Jean du Gard-Col St.Pierre“ francuska je utrka, prva u sezoni na kojoj se očekuje nastup 191 vozača iz desetak zemalja.

 Na stazi dugoj 5,8 km u obranu naslova europskog prvaka kreće i naš adut i prošlogodišnji prvak Kategorije I Tomislav Muhvić, član AKK „Petar Klepac“ iz Gerova. U klasi N4 očekuje ga jaka petočlana češka garnitura i makedonski as Igor Stefanovski. Muhvić u obranu kreće sa svojim uspješnim „Mitsubishi Lancerom EVO IX“ koji se u pripremnom periodu i zimskim testiranjima pokazao dobrim, što više odličnim. Osvojiti naslov prvaka „Starog kontinenta“ nije bilo nimalo lako, ali braniti naslov još je teže.

Poslije izvrsnog desetog mjesta prije koji tjedan na otvorenju ovogodišnjeg ciklusa natjecanja novi rally očekuje izuzetno uspješni par Tomislav Hrvatin – Petra Perčić Hrvatin, uzdanice Autokluba „Opatija Motorsport“.  Austrijski „Lavantal rally“, bodovno natjecanje Mitropa Cupa, austrijskog i otvorenog slovenskog prvenstva privukao je čak 124 posade iz deset europskih zemalja. Naš par Hrvatin u svom vrhunskom „Renaultu Clio“ očekuje zahtjevnih osam brzinskih ispita duljine 176 km itinererom dugim 385 km. Konkurencija je vrhunska, nikad predvidiva, no Tomislav i Petra nadaju se još jednom dobrom rezultatu.

Martin Kodrić (KK 1 Zagreb) proteklog je vikenda krenuo u ovogodišnju europsku  „formula“ avanturu.  Prvi je nastup u boljoj utrci među 39 vozača „Formula Renault 2.0 ALPS“ zaključio na 16.mjestu. Ovog vikenda pred Kodrićem je novi izazov „Formula Renault 2.0 NEC“ ( Nothern European Cup) na legendarnoj talijanskoj stazi u Monzi. Očekuje se nastup 32 vozača Prvi dio kvalifikacija biti će za startne pozicije subotnje, a drugi nedjeljne utrke. Voze se dvije bodovne utrke po 25 minuta, prva u subotu sa startom u 14,05 sati, a druga u nedjelju u 9,55 sati.

Na talijanskoj stazi Castelletto Di Branduzzo na „WSK Master Cup Round 2“ u kartingu nastupa i višestruki hrvatski prvak i nositelj „Zlatne kacige HAKS-a“ Damian Sekulić, od ove sezone član novoosnovanog Auto karting kluba „Ivanić“. Svjetska i brojna konkurencija kojoj će se suprotstaviti naš prvak  istinski je izazov, ali mladi as vjeruje u sebe, svoj karting i prateću ekipu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.