39. Zagreb Delta rally: Četvrto ovogodišnje natjecanje boduje se u četiri konkurencije

Petak, 24. svibnja 2013. 20:26 Napisao/la  Miroslav Krpan

Ovogodišnji  rally ima i memorijalni karakter  posvećen pokojnom Milivoju Obadu Milčeku, svjevremeno gradonačelniku Dugog Sela i velikom sportskom neimaru

Rally sezona traje već dva mjeseca i poslije domaće premijere u Kumrovcu, te malobrojnog nastupa hrvatskih relijaša na inozemnim natjecanjima domaćeg prvenstva (Beograd i Saturnus) na redu je četvrto bodovno natjecanje što se boduje u četiri konkurencije. Specifično je i po tome što su se u jedan rally „stopila“ dva poznata hrvatska natjecanja ove godine jedinstvena imena „39. Zagreb Delta rally – 15. Martinski rally“.

 

 Organizator je zagrebački Autoklub Delta, a suorganizatori su Autoklub „Delta Team“, Auto moto klub Dugo Selo i Udruga Crne Mambe, a počasni pokrovitrelji manifestacije što se održava ovog vikenda 24. I 25. Svibnja su gradonačelnici Zagreba i Dugog Sela Milan Bandić i Vlado Kruhak.

 

Boduje se Prvenstvo FIA – Srednjeeuropske zone (CEZ),  Međunarodno regionalno prvenstvo Hrvatske, Državno prvenstvo Hrvatske i Prvenstvo Sjeverne lige. Dugoselska verzija ovogodišnje Delte i Martinskog u jednom zbog svoje atraktivnosti i izvedbe na malom, publici lako dostupnom prostoru postalo je jedno od najpopularnijih u našoj zemlji i redovno ga prati veliki broj zaljubljenika oktanske kraljice.

 

 Ovogodišnji  rally ima i memorijalni karakter  posvećen pokojnom Milivoju Obadu Milčeku, svjevremeno gradonačelniku Dugog Sela i velikom sportskom neimaru, predsjedniku organizacijskog odbora 12 dugoselskih rallya. Prijelazni Trofej „Memorijal Milivoj Obad“ pripasti će  prvoplasiranoj posadi s najboljim vremenom na prvom brzinskom ispitu BI-1 „Kozinščak 1“.

 

Sudionike očekuje 11 brzinaca. Prvo večer neposredno poslije ceremonijalnog starta vozi se preko Martin Brega u duljini 2,93 km, a subotnji program počinje sa  tri Kozinščaka (svaki po 8,63 km), potom Cerje isto tri puta (duljine 8,59 km), te poslijepodnevna završnica Sveti Martin (6,97 km) i Prozorje (7,02 klm) po dva puta. Gotovo da nema dionice oko Dugog Sela koja nije bila brzincem nekog od prethodnih 14 rallya. Sve je poznato, sve je atraktivno, sve je na dohvat dlana. Zato gledatelji vole Dugo Selo i rally, a sada im se pridružila i kultna „Delta“. Ukupna duljina itinerera je 180,09 km, a brzinaca 82,71 km.

 

Prijavljene su 44 posade iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Švedske i Austrije. Domaći vozači stižu iz 18 klubova od čega je većina članica Regije Sjever i ZAS-a. Među prvih deset na prijavnoj listi je osam vrhunskih  automobila Mitsubishi Lancer i Subaru, ali isto tako i vozača: Mađar Szilagyi (Delta Sport), Šebalj (Sveta Nedjelja), Šaškin (DT Poreč), Slovenci Peljhan  i Žakelj, Lončarić (Sveta Nedjelja), te  Mađari Vavika (Delta Sport) i Baumgartner, među kojima treba tražiti trojku za pobjedničko postolje.

 

 Ništa manje neće biti zanimljive i borbe „slabijih“ klasa i hrvatski ogledi za prestiž u prvenstvu. Povratniku na hrvatske staze Porečaninu Danielu Šaškinu u tandemu sa Zagrepčaninom Damirom Brunerom novim se sjajnim rezultatom pruža prilika zabetonirati sigurnu vodeću poziciju na polovici sezone u pohodu na naslove prvaka Hrvatske. No, neće mu biti nimalo lako po dugoselskim stazama.

 

Subotnji program starta u 8,39 sati iz Cerske ulice u Sesvetskom Kraljevcu, a na cilju u dugoselskoj Kolodvorskoj ulici pobjednička se posada očekuje u 19,16 sati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.