VELIKA NAGRADA INDIJE

Sebastian Vettel svjetski prvak

Nedjelja, 27. listopada 2013. 13:50 Napisao/la  SC

Vettel je upisao pobjedu, osvojio četvrti naslov prvaka, a momčadsku  titulu osvojio je Red Bull

Sebastian Vettel svjetski je prvak, a momčad Red Bulla osvojila je naslov prvaka među konstruktorima. Vettel, kojem je ovo četvrta titula, još je jednom potvrdio dominaciju ove sezone slavivši ispred Nice Rosberga (Mercedes) i Romaina Grosejana (Lotus). Vettel je odlično krenuo u utrku, ali je svoje mjesto prepustio nakon što je otišao rano u boks zamijeniti gume.

Njemački vozač se polako počeo probijati, te je iskoristio priliku da preskoči Webbera kada koji je bio na mekanim gumama. Iako mu je u Indiji trebalo samo peto mjesto  da potvrdi naslov prvaka, Nijemac je i ovu utrku odradio u stilu.

- Ostao sam bez riječi, rekao je Vettel nakon šeste uzastopne pobjede.

- Ne znam što bih rekao, prošao sam kroz ciljnu ravninu i jednostavno sam prazan. Želite nešto reći, a jednostavno ne možete. Ovo je bila sjajna sezona, sjajna je atmosfera u momčadi i nevjerojatno je uskočiti u ovaj bolid i voziti, rekao je Vettel.

VN Indija: 1.  Sebastian Vettel (Red Bull) 2. Nico Rosberg (Mercedes) +29.8, 3. Romain Grosjean (Lotus) +39.8, 4. Felipe Massa (Ferrari) +41.6, 5. Sergio Perez (McLaren) +43.8, 6. Lewis Hamilton (Mercedes) +52.4, 7.  Kimi Räikkönen (Lotus) +67.9...

Ukupan poredak: 1. Sebastian Vettel (Red Bull) 322, 2. Fernando Alonso (Ferrari) 207, 3. Kimi Raikkonen (Lotus) 183, 4. Lewis Hamilton (Mercedes) 169, 5. Mark Webber (Red Bull)...