Mercedes-AMG Petronas predstavio novi bolid u Silverstoneu s kojim očekuje borbu za naslov

Srijeda, 15. veljače 2023. 12:32 Napisao/la  SC
Mercedes-AMG Petronas predstavio novi bolid u Silverstoneu s kojim očekuje borbu za naslov

Novi bolid Formule 1 Mercedes-AMG Petronas predstavljen je službeno u Silverstoneu. Bolid koji nosi oznaku W14 trebao bi moći parirati najboljim momčadima, kako se nadaju u Mercedesu. Boja je vraćena u crnu kakva je bila u sezonama 2020. i 2021.  Na predstavljanju novog bolida, Crne strijele, bili su sedmerostruki svjetski prvak Lewis Hamilton, George Russell i rezervni vozač Mick Schumacher, zajedno s šefom omčadi Totom Wolffom. 

- Nadamo se i očekujemo borbu za titulu. Konkurenti su bili jaki prošle sezone, a mi ih pokušavamo dostići. Utrkivanje zahtijeva čvrstoću, odlučnost i momčadski rad. Ove godine dajemo sve od sebe kako bismo se vratili u vrh, rekao je Wolff. Službeno testiranje uoči početka sezone na rasporedu je od 23. do 25. veljače u Bahreinu. Sedam dana kasnije kreće nova sezona na istoj stazi. 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.