Željka Šaban Miličić i Vinko Vrebac pobjednici Plava Laguna 5150 Triatlona Poreč

Nedjelja, 10. listopada 2021. 16:39 Napisao/la  SC
Vinko Vrebac
Vinko Vrebac

Održan je drugi Plava Laguna 5150 Triatlon Poreč iz serije Ironman natjecanja, na kojem se gotovo 400 natjecatelja natjecalo u Poreču i Funtani u 1,5 km plivanja, 40 km bicikliranja te 10 km trčanja, poznatom

Utrka je započela, u Zelena resortu, ispred hotela Parentium Plava Laguna dionicom plivanja koju je otežavao snažan vjetar, zatim se nastavila ispred hotela Molindrio Plava Laguna, od kuda je krenula biciklistička trasa sve do Funtane i natrag te završila trčanjem od Molindria preko Plave Lagune, sve do carinskog gata u centru Poreča i natrag.

Pobjednici Plava Laguna 5150 Triatlona Poreč ove su godine domaći asevi Željka Šaban Miličić (pro) i Vinko Vrebac iz Triatlon Kluba Swibir.

Vinko Vrebac je utrku koja se sastoji od 1.5 km plivanja, 40 km bicikliranja i 10 km trčanja, završio za svega 2 sata i 6 minuta ispred drugoplasiranog talijana Alessandra Fagherazzia.

Željka Šaban Miličić bila je danas, kao i na 5150 Triatlonu Poreč 2019. godine, najuspješnija u ženskoj konkurenciji i utrku je završila za 2 sata i 11 minuta.

Najbolja rekreativka je bila Poljakinja Alicja Pyszka – Bazan, ispred Talijanke Ludovice Rossi koja je poručila kako je utrka bila teška, posebice s obzirom na snažan vjetar koji se posebno osjećao na dionici plivanja.

Nakon utrke Željka Šaban Miličić je naglasila kako je zadovoljna što se nakon ozlijede leđa vratila u formu:

U ovoj utrci dala sam sve od sebe i sretna sam jer se moj trud isplatio. U utrci je definitivno pobijedila glava jer sam Poljakinju, koja je vodila u plivanju i biciklu, stisla u prvih pet km trčanja te sam je pretekla u samom centru Poreča, nakon čega sam zadržala prednost, kaže Šaban Miličić.

Vinko Vrebac rekao je kako uživa trčati u Poreču, na domaćem terenu:

Sretan sam i ponosan naravno s prvim mjestom. Bilo mi je dosta teško pratiti koliko sam bolji od konkurenciji s obzirom da su većinom bili strani trkači koje ne poznajem dobro, no rezultat svakako veseli, rekao je Vrebac.

Iza Gorana Vrusa, direktora utrke je puno dobro obavljenog posla pa je poručio kako je zadovoljan s ovim, drugim po redu 5150 Triatlonom:

Zadovoljni smo ovim drugim po redu triatlonom koji se po licenci Ironman grupe održao u organizaciji Plave Lagune. Pred nama su za sljedeću godinu još veći izazovi jer iz godine u godinu želimo pred sebe postaviti što više ciljeve. Drago nam je da smo natjecateljima pružili nezaboravno iskustvo koje će pamtiti te smo se pritom svi dobro zabavili, istaknuo je Vrus.

Osim što je Plava Laguna 5150 Triatlon sjajan sportski, on je i izvanredan turističko promotivni projekt.

Reportaže s Plava Laguna 5150 Triatlona Poreč bit će emitirane na 40 kanala sa dosegom u 168 država i 1.457.000 domaćinstava diljem svijeta, dok će on line distribucija reportaža doseći ukupno 856 milijuna korisnika diljem svijeta, posebice s naglaskom na naša glavna emitivna tržišta.

Ukupno milijun natjecatelja godišnje natječe se pod brendom Ironman, dok web stranica Ironman.com ima godišnje gotovo 32 milijuna posjeta. Sve to govori o važnosti Ironman platforme za promociju Istre i Hrvatske.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.