VATERPOLSKI KUP PGŽ

Dječaci Primorja osvojili županijsko prvenstvo

Ponedjeljak, 16. prosinca 2013. 20:38 Napisao/la  SC

Primorje povtrdilo naslov pobjedom (6:3) protiv Opatije u posljednjem kolu

Peta sezona predmetnog natjecanja je završena. Oko 120 dječaka i djevojčica bili su jači od bure, koja je srušila balon i bolesti te u najuzbudljivijoj završnici do sada gdje se iz utakmice u utamicu mijenjao poredak od 1. do 6. mjesta prikazali u najljepšem svijetlu ljepotu i napetost sporta kojim se bave.

Zahvaljujući osoblju bazena dodjela pehara i medalja obavila se na novom olimpijskom bazenu uz prisustvo članova IO VS PGŽ, povjerenika natjecanja Željka Tonkovića i predsjednika VS PGŽ Darka Brnjca. Pehare i medalje predale su legende vaterpolo sporta; srebrni olimpijaci Frane Nonković i Damir Glavan te kapetan zlatne olimpijske generacije Samir Barać.

U zaostaloj utakmici 6. kola i prvoj utakmici posljednjeg kola sjajni "Mići Kirci" došli su do uvjerljivih pobjeda, te čekali rasplet ostalih susreta. Nakon godine dana vidi se veliki napredak kod "Kiraca", a svih raduje veliki broj novih mlađih igrača god. 2004/2005 u njihovom sastavu. "Mići Delfini " su rutinski došli do pobjede nad najmlađom i najsimpatičnijom ekipom VK Palada.

Trener Nikola Dapčić opet je na dobrom putu da od svojih "girica" ubrzo napravi morske pse, koji će se u bliskoj budućnosti boriti za vrh natjecanja pod okriljem VS PGŽ. A onda slijede uzbuđenja;

 "Miće Rožice" predvođene nesavladivom Aleksandrom Ratković i opasnom Leom Saftić u šahovskoj partiji trenera do kraja utakmice držale su iznenađujući rezultat protiv "Mićih Puležana". Minutu i pol do kraja utakmice najbolji pojedinac u redovima VK Pule Dino Crljenica svojim prekrasnim drugim pogotkom odveo je svoju momčad do pobjede i četvrtog mjesta ukupnog poretka natjecanja.

 

VK Pula je najveće osvježenje i iznenađenje ovog natjecanja te su u svom prvom nastupu na korak zaostali za mjestima kojima se dijele medalje. Za "Miće Rožice" vrijedi isto kao i za "Miće Kirce" - šteta što je natjecanje završilo jer su dostigli top-formu.

 Posljednja utakmica natjecanja donijela je sraz "Malih divova" - opatijskih "Kilera", trenerskog tandema Glavan-Šimac, i primorjaških "Beba" trenera Marijana Pichlera.

Prije utakmice pod većim su pritiskom bili "Mići Opatijci"  kojima je jedino pobjeda osiguravala prvo mjesto dok ih je poraz gurao na treću poziciju. U južnoameričkoj atmosferi prve tri četvrtine odvijale su se u izjednačenoj igri - gol za gol - sve dok Primorjaši nisu poveli 4:3 krajem treće četvrtine.

U velikom uzbuđenju posljednje četvrtine povremeno prekidane sa strane povjerenstva natjecanja mirniji su bili "Mići Primorjaši" te golovima najboljeg pojedinca susreta Iva Marića došli do velike pobjede i zasluženo osvojili Kup natjecanje VS PGŽ. Peteroplasirani "Mići Kirci" jedini su nanijeli poraz tijekom natjecanja prvacima - dječacima VK Primorja.

 

 

Sve novosti iz vaterpola PGŽ pročitajte na našoj facebook stranici Vaterpolo PGŽ liga U-13 i seniori koju uređuje i vodi član IO VS PGŽ Kristijan Šunjić

 

 

Liga mladeži NS Rijeka