JUNIORSKI SP U VATERPOLU

Visoke cijene dočekale hrvatske vaterpoliste

Četvrtak, 29. studenog 2012. 19:02 Napisao/la  I. M.

Vrijeme nam također ne ide na ruku jer se mijenja svakih 20 minuta, kaže Igor Pezelj. Hrvatska prvenstvo otvara protiv Australije u subotu

Svjetska federacija vodenih sportova (FINA) ne vodi baš računa o recesiji i općoj krizi u svijetu. Njezini čelnici odlučili su da će se prvo Svjetsko prvenstvo za vaterpoliste i vaterpolistice do 18 godina održati u australskom Perthu od 1. do 9. prosinca. Ta činjenica natjerala je čelnike Španjolskog vaterpolo saveza da otkažu nastup. Hrvatska vrsta u ponedjeljak poslijepodne ipak je krenula na dugi put iz Zagreba, a od dolaska u Australiju odradila je tri treninga i odigrala nekoliko pripremnih utakmica.

Sastav
Sastav hrvatske reprezentacije na SP: Ivan Marcelić, Luka Bukić, Lovre Miloš, Andro Gagulić, Slavko Čalić, Marino Čagalj, Luka Lozina, Antonio Buha, Antun Goreta, Marino Divković, Andrija Bašić, Ivan Živković, Deni Šarić. Izbornik: Hrvoje Hrestak. Pomoćnik: Igor Pezelj.

- Do sada smo odradili tri treninga i odigrali dvije pripremne utakmice. Pobijedili smo Srbiju sa 7:4 a u četvrtak smo izgubili od Rumunja sa 6:5, no to su još uvijek samo treninzi. Ono pravo počinje u subotu. Smješteni smo na collegeu St. George i smještaj je sasvim pristojan. Ono što je katastrofalno su cijene. Nema niti kave ispod četiri dolara što je otprilike 24 kune. Vrijeme nam također ne ide na ruku jer se mijenja svakih 20 minuta. Najprije nas opere pljusak, pa onda zasja sunce, pa opet počne kiša sa vjetrom i tako u krug. Samo je važno da svi igrači ostanu zdravi za turnir, sve ostalo je manje važno - poručio je s drugog kraja svijeta Riječanin Igor Pezelj, pomoćni trener u reprezentaciji.

Hrvatska se nalazi u skupini B sa Novim Zelandom, Kolumbijom, Južnoafričkom Republikom i domaćinom Australijom sa kojom se i sastaju u prvom kolu u subotu u 10.30  po srednjeeuropskom vremenu. U slučaju startne pobjede gotovo će sigurno izravno izboriti plasman u drugu fazu natjecanja. Već u noći sa subote na nedjelju u 1 sat ujutro na redu je Južnoafrička Republika, u ponedjeljak u 10.30 igra se protiv Novog Zelanda, a natjecanje u skupini završavamo  u noći s ponedjeljka na utorak u 3 sata kada je redu na Kolumbiju

Utakmice će se igrati na bazenu Challenge Stadium u Perthu, kapaciteta 5.000 gledatelja, gdje je održano i seniorsko svjetsko vaterpolsko prvenstvo sada već jako davne 1991 godine. Hrvatska će svoga predstavnika imati i među djeliteljima pravde. Biti će to Riječanin Andrej Franulović kojemu od srca želimo da ne sudi finale, jer će to značiti da u njemu igra Hrvatska.


 

 

 

loading...

Liga mladeži NS Rijeka