KADETI PRIMORJA PRVACI HRVATSKE

Marijan Pichler: Ovo je potvrda kvalitetnog rada

Ponedjeljak, 18. ožujka 2013. 09:54 Napisao  Marko Babić

Ovo je potvrda da prošlogodišnji naslov nije bio slučajan. Znam da je to fraza koja se često koristi, ali zaista je teže braniti nego osvojiti, rekao je Pichler

Vaterpolisti Primorja EB kadetski su prvaci Hrvatske! Drugu godinu zaredom mladi primorjaši skrenuli su pozornost na sebe, "natjerali" čelništvo kluba da u nedjeljnu večer organizra doček na bazenu Kantrida. Predsjedniku Predragu Slobodi to sigurno nije preteško palo, uz sjajne rezultate seniora, pomalo na naplatu dolaze uvjeti i rad u mlađim uzrastima.

Za kadete Primorja nastupili su: Anton Španjol, Jan Midle, Jan Petrić, Kaj Jereb, Lovro Paparić, Luka Saftić, Manuel Bibić, Marko Blažić, Marko Radulović, Maro Severinski, Mateo Saftić, Petar Božić, Silvio Poropat, Stefan Vucelić, Sven Augustin.

Regionalna završnica u Herceg Novom
Primorje EB je naslovom u Zadru steklo pravo nastupa na turniru koji će se odigrati od 2. do 5. svibnja, a na kojem bi trebale nastupiti prve tri ekipe iz Hrvatske, dvije iz Crne Gore, te jedna iz Srbije ili Mađarske.

- Ovo je ista generacija koja je i lani uzela naslov. Prošle godine smo osvojili taj naslov nakon 14 godina. Ovo sada je potvrda nevjerojatnog rada i ujedno potvrda da prošlogodišnji naslov nije bo slučajan. Znam da je to fraza koja se često koristi, ali zaista je teže braniti nego osvojiti. I igrači su to stvarno htjeli i evo uspjeli su, rekao je Marijan Pichler, trener kadeta Primorja.   

- Prošle godine smo u prvenstvu bili prvi, a na završnici Kupa smo osvojili drugo mjesto kada smo u finalu izgubili od Mornara. Uoči ove završnice nismo pričali o zlatu, spremali smo se, razmišljali smo samo o nama i našoj igri. Hvala klubu na povjerenju, hvala i roditeljima čiju podršku uživamo u mnogim segmentima. Odradili smo dosta utakmica i priprema ove sezone, ustvrdio je Pichler prokomentiravši sam nastup na završnici u Zadru, rekao je Pichler.

- Finale je bila najteža utakmica, ali poveli smo 7:1 i tu je zapravo sve bilo riješeno. Naravno, ne mogu se na kraju savršeno odigrati sve četiri četvrtine tako da su oni na kraju smanjili. Treba stvarno izdvojiti tu školu Mornara, oni su trostruki dobitnici trofeja Toni Nardeli koji se dodijeljuje klubu s ukupno najboljim rezultatima na završnicima u mlađim uzrasnim kategorijama. Mornar i Primorje EB izdvojili su se u ovom 1999. godištu, ustvrdio je Pichler.  

- Zahvaljujući novom bazenu sve se promijenilo i pokrenulo. Formula je vrlo jednostavna, samo rad i  upornost. Imam tu veliku pomoć Željka Tonkovića koji ima puno iskustva i radi odličan posao.  Osim velikog broja djece, tu je i trening gdje se kombinira i bazen za skokove, manji bazeni, teretana..., zaključio je Marijan Pichler.
 

Fotogalerija Lucio Vidotto i http://www.vaterpolo-primorje.hr/

 

 

 

Liga mladeži NS Rijeka