VATERPOLSKI KUP

Nade Primorja osvojile Kup Hrvatske

Ponedjeljak, 04. kolovoza 2014. 16:42 Napisao/la  Leandar Kelentrić

Najbolji igrač turnira Primorja Mauro Jušić, najboljom proglašena vratarka Primorja   Alexandra Ratković!

Nade Primorja (2002. i mlađi) osvojile su Kup Hrvatske za 2014. godinu. Nakon što su u ožujku na prvenstvu Hrvatske osvojili srebrnu medalju, izgubivši u finalu od Mornara, mladi Riječani otišli su stepenicu više na svojoj Kantridi pobijedivši splitski Mornar u polufinalu boljim izvođenjem peteraca i tako se revanširajući za poraz u finalnom susretu na Korčuli.

U finalu Primorjaši su u fantastičnoj atmosferi gdje se navijalo bubnjevima, trubama i ostalim rekvizitima, gdje roditelji nisu štedjeli grla i dlanove, nadigrali Jug 7:4 (2:0, 2:1, 2:1). Pobjeda mladih Riječana niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Odlično pripremljene i samouvjerene nade Primorja od trenerskog tandema Bobana Voštića i sveprisutnog Željka Tonkovića nisu Jugu u finalu dali nikakve šanse.

Za osvajače Kupa Primorje EB igrali su: Alexandra Ratković, Iv Marić, Filip Kren, Franc Oberčkal, Noa Burburan, Vito Grbac, Marko Kaluđerović, Karlo babić, Lorenzo maršanić, Mauro Jušić, Sara Vucelić, Luka Šunjić, Josip Smojver, Niko Čubranić, Luka Tomić, Lovro Krapić. Trenerski tandem: Boban Voštić i Željko Tonković.

Liga mladeži NS Rijeka