VATERPOLISTI  U SUBOTU OTVARAJU SP

Janjetina i Amerikanci recept za Australce

Petak, 30. studenog 2012. 19:20 Napisao/la  I. Milatić

- S Amerikancima smo uvježbavali situacije s igračem više odnosno igračem manje, poručio je Igor Pezelj

 

 

 

 


Sve je spremno za početak "down under" premijernog izdanja svjetske smotre za vaterpoliste i vaterpolistice koje u noći sa petka na subotu po hrvatskom vremenu započinje u najvećem gradu Zapadne Australije Perthu. Čak se i nebo smilovalo, pa su hrvatski vaterpolisti svoja dva posljednja treninga uoči najvažnijeg susreta u skupini protiv domaćina Australaca odradili po sunčanom vremenu.

Raspored
Subota, 1. prosinca: 2: Mađarska - Kanada, 3.20: JAR - Kolumbija, 4.40: Rumunjska - Grčka, 6: Trinidad i Tobago - Iran, 7.20: Srbija - Peru, 10.15. Svečano otvaranje 11.30: Hrvatska - Australija, 13: Italija - Kazahstan.

- Na jutarnjem smo treningu s Amerikancima uvježbavali situacije sa igračem više odnosno igračem manje u bazenu, a poslijepodne smo sami imali taktički trening za "klokane", poručio je iz Pertha pomoćnik izbornika Igor Pezelj i dodao.

- Nakon poslijepodnevnog treninga odradili smo i službeni sastanak pa smo prošetali do grada. Otišli smo na večeru gdje smo jeli australsku janjetinu koja je gotovo bila dobra kao i naša i uvjeren sam da nam je dala snage za obračun s Australcima. Bio je ovo prvi dan bez kiše, premda još uvijek nije previše toplo. Navikavamo se na sve, ali još nam uvijek najteže pada navikavanje na vožnju lijevom stranom i na božić u kratkim rukavima. Nadam se da će sve biti lakše kada natjecanje krene - zaključio je Pezelj.

Na prvenstvu će sudjelovati preko 450 sportaša iz 24 zemlje svijeta od čega će se 19 reprezentacija natjecati u muškoj a 15 u ženskoj konkurenciji. Natjecanje će kod vaterpolista otvoriti Mađarska i Kanada dok Hrvatska i Australija svoj susret započinju u subotu u 11.30 po srednjeeuropskom vremenu. Australci nas smatraju favoritima i ne preostaje nam ništa drugo nego nadati se da će hrvatska reprezentacija tu ulogu i opravdati.


 

 

 

 

loading...

Liga mladeži NS Rijeka