JUNIORSKI SP U VATERPOLU

Hrvatski sat vaterpola razveselio Južnoafrikance

Nedjelja, 02. prosinca 2012. 20:57 Napisao/la  I. M.

Drugo kolo skupina B: Hrvatska - JAR 25:1  (8:0, 4:1, 4:0, 9:0). U drugom poluvremenu Hrvatska je "uključila turbo" i zaključila ga omjerom 16:0

HRVATSKA - JAR 25:1

Drugo kolo skupina B: Hrvatska - JAR 25:1  (8:0, 4:1, 4:0, 9:0). Challenge Stadium

Suci: Alessandro Severo, William Mackay

JAR: Conversano, Watt-Prince, Jagga, Howard 1, Roman, Downes, Gibson, Gregory, Meth, Stubbs, Young, Westman, Lewis.

HRVATSKA: Marcelić, Bukić 3, Miloš 3, Gagulić 2, Čalić 1, Čagalj 2, Lozina 3, Buha 2, Goreta 3, Divković 2, Šarić 1, Živković 2, Bašić 1.

Realizacija igrača više: JAR 0/2, Hrvatska 8/9. Peterci: JAR -, Hrvatska 2/2

Hrvatski vaterpolisti do 18 godina održali su sat vaterpola nedoraslim suparnicima iz Južnoafričke Republike pobijedivši ih s 25:1. Nakon impresivne, ali teške pobjede protiv domaćina Australije bio je ovo jedan lakši trening za izabranike Hrvoja Hrestaka i Igora Pezelja koji mogu biti zadovoljni činjeniocom da su se svi igrači upisali u strijelce i da je realizacija igrača više bila gotovo savršena, kao što j bila ona sa igračem manje.

Bolji od ostalih bio je poker asova Luka Bukić, Lovre Miloš i ljevoruki Luka Lozina koji su susret završili sa po tri pogotka baš kao i Antun Goreta koji je nastavio tamo gdje je stao. Nakon posljednjeg pogotka domaćinima postigao je i prva dva Južnoafrikanacima, i kasnije dodao još jedan pa je za hrvatske vaterpoliste kao u Danteovo doba savršen bio broj tri.

Hrvati su u drugoj četvrtini precizno rješavali brojčane prednosti u bazenu, a za Južnoafrikance jedini trenutak sreće dogodio se krajem druge četvrtine kada je počasni pogodak postigao Murray Howard. Ako se zna da je sjajnu partiju pružio i vratar JAR-a Franco Conversano  zaustavivši čitav niz hrvatskih pokušaja izvana postavlja se pitanje kakav bi rezultat bio da on nije bio raspoložen.

U drugom poluvremenu Hrvatska je "uključila turbo" i zaključila ga omjerom 16:0

Južnoafrički izbornik Ryan Weideman rekao je da je za njegove momke bilo teško prihvatiti ovako težak poraz ali je pojasnio da je ovo iskustvo za njih učenje i razvijanje.

- U osnovi za nas je svaka utakmica učenje i ovdje ćemo odigrati više vaterpola u dva tjedna nego u godinu dana kod kuće. Ovo je za njih prvi puta da predstavljaju Južnu Afriku  i svi su znali da je pred njima težak tjedan i zbog toga su jako uzbuđeni - rekao je Weideman.

Hrvatska u ponedjeljak u 11:30 igra protiv Novog Zelanda

 

 

 

 

loading...

Liga mladeži NS Rijeka