JUNIORSKI SP U VATERPOLU

Hrvatska izgubila od Srbije u susretu za broncu

Nedjelja, 09. prosinca 2012. 12:36 Napisao/la  I. M.

Srbija - Hrvatska 8:7 (0:2, 1:0, 4:4, 3:1). Hrvatskoj za broncu nisu bila dostatna ni tri pogotka prednosti

SRBIJA - HRVATSKA 8:7

Utakmica  za treće mjesto: Srbija - Hrvatska 8:7 (0:2, 1:0, 4:4, 3:1). Challenge Stadium. Suci: Gabor Vogel (Mađarska), Michail Birakis (Grčka)

SRBIJA: Vitorović, Asanović, Maksimovic 1, Gogov, Radulović, Ilić, Mandić 1, Manojlović, Obradović, Tanaskovic 2, Stojanovic 3 , Jakšić 1, Dobozanov

HRVATSKA: Marcelić, Bukić 1, Miloš , Gagulić, Čalić 2, Čagalj, Lozina 1, Buha , Goreta 3, Divković, Bašić, Živković, Šarić.

Igrač više: Srbija  4/12, Hrvatska  2 /10

Peterci: Srbija -, Hrvatska 2/2

Hrvatska juniorska vaterpolska reprezentacija sa Svjetskog prvenstva u Perthu vraća se bez medalje. Sve do polufinala nitko joj nije mogao ništa, a onda su hrvatski vaterpolisti upisali dva poraza zbog kojih ne mogu i ne trebaju biti zadovoljni. U borbi za broncu protiv Srbije izabranicima Hrvoja Hrestaka nije bila dovoljna niti prednost od tri pogotka, a Srbima je jedino vodstvo bilo ono za konačnih 8:7 vrijednih bronce.

Hrvatska je povela sa 1:0 nakon sretne i spretne kombinacije Šarića i Čalića. Nakon niza promašaja i sjajnih obrna Ivana Marcelića, Hrvatska pred kraj prve četvrtine sa igračem više stiže do drugog pogotka. Luka Bukić dodao je na krilo imenjaku Lozini a ovaj pogađa desne gornj rašlje za solidnu prednost.

Srbija tek u drugoj četvrtini koristi petog igrača više i smanjuje na 2:1, Bio je to i jedini pogodak u četvrtini paklenog tempa sa  puno plivanja uz veliki utrošak snage.

Početak treće četvrtine protekao je u znaku Antuna Gorete. Najprije je realizirao igrača više a ubrzo nakon toga i peterac za velikih 4:1. Ognjen Stojanović postiže gol s krila sa igračem više  i smanjuje na 4:2. Još jedna uspješna realizacija brojčane prednosti Srbiju vraća u utakmicu. Na 4:3 smanjio je Jakšić. Hrvatska ipak uspijeva odgovoriti s igračem više. Živković je s lijevog krila uposlio Čalića na desnom za 5:3. Kada je Luka Bukić mirno realizirao peterac za 6:3 malo tko je vjerivao da se to može izgubiti, pa ipak već do kraja četvrtine srbija smanjuje na 6:5 preko Tanaskovića i Maksimovića koji realizira igrača više.

Na ulasku u posljednju četvrtinu parabola Gorete odsjela je na stativi i to Srbi kažnjavaju. Mandić šraubom sa  šest metara poravnava na 6:6. Šarić pogađa gredu, a Vitorović radi prekršaj za peterac koji Goreta pretvara u 7:6 za Hrvatsku. Tri minute prije kraja Stojanović sa igračem više poravnava na 7:7. Vitorović ke potom obranio udarac Gorete sa igračem više, a odmah zatim šesnaestogodišnjak Stojanović postiže svoj treći gol i Srbija je prvi put u vodstvu 8:7. Na 40 sekundi od kraja isključen je Goreta, a nakon dugog napada Jakšić pogađa stativu i Hrvatska ima napad za poravnanje ali Vitorović brani pokušaj Lozine i priči je kraj.

loading...

Liga mladeži NS Rijeka