TURNIR POVODOM DANA OPĆINE OMIŠALJ

Rukometaši i rukometašice Omišlja najbolji

Srijeda, 30. svibnja 2012. 10:38 Napisao/la  M. Kosanović

Rukometaši Omišlja u finalu su nakon izvođenja sedmerca pobijedili Primorsku školu rukometa 13:12-7m (9:), dok su rukometašice Omišlja u finalu svladale Poreč

 

 

 

 

Rukometaši i rukometašice Omišlja pobjednici su tradicionalnog, 14. po redu rukometnog turnira povodom dana Općine Omišalj. Na turniru su se natjecali najmlađe rukometašice i rukometaši rođeni 2002. godine.

U prvom dijelu turnira natjecale su se djevojčice. Uz domaćina sudjelovalo je još pet ekipa, Drenak iz Slunja, Orijent presoflex iz Rijeke, Murvica iz Crikvenice i dvije ekipe iz Poreča. Nakon razigravanja po skupinama, utakmicu za 3. mjesto igrali su Drenak i Poreč II, a pobjedu je odnjela ekipa iz Slunja. U finalu su se susrele ekipe domaćina Omišlja i Poreča. Domaće djevojčice cijelu utakmicu su vodile i zasluženo osvojile prvo mjesto.

Poslijepodne snage su odmjerili dječaci Omišlja, Vrbovskog, Pećina, Kozale i Crikvenice. U utakmici za treće mjesto bolji su bili dječaci Vrbovskog pobijedivši vršnjake Kozale. Zanimljiva i neizvjesna borba vodila se za prvo mjesto, između Omišlja i Primorske škola rukometa iz Crikvenice. Nakon regularnog dijela utakmice nije se znao pobjednik jer je završilo neriješeno 9:9.

Potom se pristupilo pucanju sedmeraca, no nakon prve serije od tri sedmerca ime pobjednika i dalje nije bilo poznato. Tek nakon četvrte serije domaći golman obranio je sedmerac, te je slavlje moglo početi. Članovi Rukometnog kluba Omišalj priveli su kraju uspješnu natjecateljsku sezonu, dvostrukom pobjedom na domaćem terenu.

Zanimljivost ovogodišnjeg turnira je posjeta proslavljenog člana Hrvatske rukometne reprezentacije, Mirze Džombe koji je uveličao rukometnu feštu u Omišlju.

djevojcice copy

 

 

 

 

 

Liga mladeži NS Rijeka