EUROPSKA OLIMPIJADA U UTRECHTU

Moreno Car nastupa na festivalu mladih sportaša u Nizozemskoj

Petak, 05. srpnja 2013. 14:19 Napisao/la  SC

Rukometna reprezentacija Hrvatske nastupit će s igračima 1996. godišta

Europska olimpijada mladih sportaša održat će se u Utrechtu u Nizozemskoj od 13. do 20. 7. 2013. Bit će to festival mladih sportaša od 14 do 18 godina koji dolaze iz 49 država Europe i koji će se natjecati u 9 sportova (atletika, gimnastika, plivanje, košarka, rukomet, tenis, biciklizam, judo i odbojka ).

Rukometna reprezentacija Hrvatske nastupit će s igračima 1996-oga godišta, a među pozvanim je i mladi vratar Moreno Car iz RK Crikvenice. Moreno je rođen u Bribiru, gdje i počeo igrati rukomet u darovitoj generaciji koju je okupio pokojni trener Dario Stipeč. Ta je generacija dva puta osvojila glasoviti Partille kup u Švedskoj. Nakon Bribira Moreno je otišao u RK Crikvenicu, gdje je, zahvaljujući treneru vratara Darku Jeličiću, ubrzano napredovao da bi prošle sezone nastupao i za seniorsku momčad koja se natjecala u Prvoj hrvatskoj ligi. Prije nešto više od godinu dana dobio je prvi poziv za reprezentaciju mlađih kadeta. Krajem lipnja reprezentacija je odradila 7 dana priprema u Zadru u sklopu kampa HRS-a, a sljedeći se tjedan pripreme nastavljaju u Dugom Selu iz kojeg se putuje u Nizozemsku. Konkurencija je na poziciji vratara velika (Jović – Zagreb-CO, Stojanović – Spačva, Vukić – Zamet, Špikić –Ludbreg), ali, kako kaže Moreno, to je i poželjno jer na pripremama svi pružaju svoj maksimum.

Mladim rukometašima ovo je prvo veliko natjecanje i prilika da se dokažu izvan granica Hrvatske. U Nizozemskoj se natječu u grupi s Njemačkom, Slovenijom i Norveškom. Prve dvije momčadi idu u ½ finale, a osvajač ukupnoga prvog mjesta stječe pravo na Svjetsku olimpijadu mladih koja će se sljedeće godine održati u Kini.

Poželimo Morenu i našoj mladoj reprezentaciji odlične igre i što bolji rezultat!

Liga mladeži NS Rijeka