RUKOMETNO PH ZA OSNOVNE ŠKOLE

Mali Uskoci pobjednici prvenstva Hrvatske

Četvrtak, 20. lipnja 2013. 18:48 Napisao/la  SC

Momčad Osnovne škole ''Kozala'' iz Rijeke osvojila treće mjesto

Momčad ''Uskoka'' iz Osnovne škole ''Silvije Strahimir Kranjčević'' iz Senja osvojila je 1. mjesto na ovogodišnjem prvenstvu Hrvatske za osnovne škole (5. i 6. razredi) održanom početkom lipnja u Vinkovcima.


Porazili su momčad “Virovitice” sa 16 : 8, a zagrebački ''Dubec'' sa 13 : 7. Na istome natjecanju momčad Osnovne škole ''Kozala'' iz Rijeke osvojila je broncu.

 

Sva djeca ''Uskoka'' koja su nastupala za svoju školu treniraju 4 – 5 godina u R.K. ''Senj''. Zahvaljujući radu s trenerom Josipom Štokićem, svake su godine sve uspješniji. Ove su godine paralelno igrali Županijsku rukometnu ligu i 1. hrvatsku ligu za dječake. Osvojivši na potonjem natjecanju 3. mjesto, plasirali su se na Državno prvenstvo za dječake 2000.-oga godišta. Prvenstvo se održalo krajem svibnja u Prelogu, a mali Uskoci su se probili do ¼ finala, kada ih je porazila momčad ''Dugog Sela'' sa 20 : 19. Propustili su priliku za plasman među 4.najbolje ekipe i osvojili 8. mjesto.

 

Sastav momčadi koja je nastupala u sezoni 2012/2013.:

Krajcar, M. Nekić , J. Krmpotić, A. Barbić, I. Barbić, Biljan, Sukurica, M. Krmpotić, Deželjin, Čulinović, R. Nekić, Mesić, Šojat, T. Nekić, Tomljanović, Stanišić, Šimunović, Zlatarević, Martić, Vlatković, Huba

 

Liga mladeži NS Rijeka