U-16: Luka Viljušić postao državni prvak u judu

Utorak, 17. listopada 2017. 13:08 Napisao/la  SC
Luka Viljušić
Luka Viljušić


Državno prvenstvo za mlađe kadete (U-16) i mlađe seniore (U-23), održano je u Splitu u organizaciji Judo saveza Splitsko-dalmatinske županije. Nastupilo je 389 natjecatelja iz 44 kluba.

Posljednje državno natjecanje u ovoj godini bila je prilika da se niz medalja JK-a Rijeka u ovoj godini zaključi sa još ponekom.

 JK Rijeka osvojio je 3 medalje, jednu zlatnu i dvije brončane. S još dva 5. mjesta klub se u ukupnom plasmanu plasiralo na 11. mjesto.

 U konkurenciji mlađih kadeta u kategoriji do 55kg Luka Viljušić ponovno je potvrdio svoj primat te je u sve 4 borbe efektnim pobjedama osvojio zlatnu medalju i postao državni prvak!
 
 U kategoriji do 66kg Adrian Grdinić također je odličnim borbama došao do borbe za finale gdje je poražen od Makarovića (JK Zagreb), ali je u borbi za broncu efektnim bacanjem pobijedio Babića (JK Nippon - Zagreb).
 
 Time je ostvario svoj najveći uspjeh osvojivši brončanu medalju.
 
 U konkurenciji mlađih kadetkinja do 40kg, naša Lara Šušnić ostvarila je odličan uspjeh osvojivši brončanu medalju te tako nastavila svoj niz medalja sa državnog prvenstva.

 Od ostalih treba istaknuti 5. mjesto Darija Barešića u kategoriji do 100kg, te Mie Rose Edmonds koja je također izgubila u borbi za broncu te se tako morala zadovoljiti sa 5. mjestom.

Liga mladeži NS Rijeka

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.