Mantilla i Benedett kickboxing prvaci Europe

Četvrtak, 14. rujna 2017. 18:18 Napisao/la  SC
Članovi kickboxing kluba Sušak na EP u Skopju
Članovi kickboxing kluba Sušak na EP u Skopju

Natjecatelji KBK " Sušak" iz Rijeke u satavu Hrvatske kickboxing reprezentacije nastupili su na WAKO Evropskom prvenstvu za juniore i kadete u kickboxingu koje se održalo od 02. do 10.09.2017. godine u Skopju , Makedonija.

Ponovo su se natjecatelji Kickboxing kluba „ Sušak“ svojim rezultatima dokazali kao jedan od najtrofejnih kickboxing klubova u Hrvatskoj.

Na Evropskom prvenstvu nastupilo je 1 563 natjecatelja iz 37 zemalja, a naši natjecatelji ostvarili su izuzetan uspjeh osvojivši dva prva, dva druga i tri treća mjesta.

Evropski prvaci postali su:

Doren Marko Mantilla u kategoriji starijih kadeta Light contact -63 kg.

Kristian Beneddett u kategoriji juniora light contact -89 kg.

Luka Tomljanović i Ela Znaor okitili se zlatom u kategoriji point fight - Timovi Stariji kadeti.

Viceprvaci Evrope postali su:

Lorena Jurišić u kategoriji juniorke point fight -65 kg.

Luka Tomljanović u kategoriji starijih kadeta point fight -69 kg.

Treća mjesta osvojili su:

Ela Znaor u kategoriji starijih kadetkinja light contact -55 kg.

Andrea Damjanović u kategoriji starijih kadetkinja point fight -65 kg.

Lorena Jurišić u kstegoriji juniorke light contact -65 kg.

Pored osvajača medalja na Evropskom prvenstvu u sastavu Hrvatske reprezentacije nastupili su i slijedeći natjecatelji članovi Kickboxing kluba " Sušak" Rijeka, ali ovaj put nisu uspjeli doći do medalja:

Anai Ražnjevič mlađe kadetkinje point fight -37 kg.

Nika Ceranić starije kadetkinje point fight -50 kg.

Ela Znaor starije kadetkinje point fight -55 kg.

Andrea Damjanović starije kadetkinje light contact -65 kg.

Sara Pešut juniorke point fight - 55 kg.

Sara Pešut juniorke light contact -55 kg.

Emma Linić juniorke point fight -60 kg.

Emma Linić juniorke light contact -60 kg.

Luka Tomljanović stariji kadet light contact -69 kg.

Kristian Benedetti je nakon osvajanja Europske titule 2015. godine u Španjolskoj, te svjetske titule u Irskoj 2016., osvojivši ove godine ponovo Evropsku titulu dokazao da je jedan od najboljih boraca u light contactu u kategoriji juniora.

Doren Marko Mantilla je došao do titule redom pobjedivši u četvrtfinalu Grka Papakonstantinoua Ioannisa odlukom sudaca 3:0, u polufinalu Mađara Bollan Akosa odlukom sudaca 2:1 i u finalu Rusa Kopteeva Maksima odlukom sudaca 3:0.

Valja istaknuti nastup Lorene Jurišić koja je ove godine prešla u juniorke i na svom prvom velikom natjecanju osvojila dvije medalje, srebrnu u point fightu te brončanu u light contactu.

Pored njih u sastavu tima starijih kadeta u point fightu nastupili su dvoje članova riječkog kluba, Luka Tomljanović i Ela Znaor koji su uvjerljivo postali ekipni prvaci Evrope.

Redom su u četvrtfinalu pobijedili tim Bugarske 42:6, u polufinalu tim Italije rezultatom 17:7 i u finalu tim Njemačke rezultatom 22:17.

Pored natjecatelja iz Kickboxing kluba „Sušak“ Rijeka na Svjetskom prvenstvu učestvovao je i glavni trener Kickboxing kluba „ Sušak“ Rijeka Branko Fibinger u svojstvu izbornika reprezentacije Hrvatske za tatami discipline, te trener kluba Ivan Stojanović .

Liga mladeži NS Rijeka

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.