Juniorke Primorje Aqua Marisa državne prvakinje

Ponedjeljak, 26. ožujka 2018. 10:07 Napisao/la  SC
Juniorke Primorje Aqua Marisa državne prvakinje

 Plivačice Primorje Aqua Marisa su na državnom juniorskom prvenstvu u sinkroniziranom plivanju održanom 24. i 25. ožujka 2017. u Zagrebu na bazenu Mladost osvojile su četiri zlatne i jednu brončanu medalju te tako postale apsolutne prvakinje države u juniorskoj konkurenciji čime su ponovile prošlogodišnji uspjeh i pokazale da u ovom trenutku nemaju konkurenciju u ovoj dobnoj skupini.

Slavlje riječke ekipe je tim veće što je uspjeh ponovo postignut izuzetno nadmoćno nad konkurencijom uz velike bodovne razlike po disciplinama.

Uz riječke sinkrice medalje su osvojile još i plivačice zagrebačkog Medveščaka, ukupno pet, a jednu osvojenu medalju imaju plivačice ŠASK-a iz Zagreba.

Za Primorje Aqua Maris nastupile su Magdalena Radovčić, Matea Butorac, Petra Juranović, Katja Turković, Ani Jurković, Elena Galović, Paola Poklepović i Lea Petrović koje su osvojile zlato u disciplinama solo, duo i tim.

Za disciplinu kombinirane rutine osvajačicama zlata su se pridružile Ivona Stojšić i Ivana Radetić koje se pripremaju za prelazak u ovaj rang natjecanja.

Glavna trenerica juniorske ekipe je Monica Lazarić kojoj je velika pomoć u pripremi ovog uspjeha bila pomoćna trenerica Marta Jeličić.

U disciplini solo prvakinja države postala je Matea Butorac dok je Petra Juranović osvojila sedmo mjesto.

Najuspješnija disciplina za Primorjašice bila je duet u kojoj su Magdalena Radovčić i Matea Butorac s rezervom Petrom Juranović osvojile zlato, dok su broncu osvojile Katja Turković i Ani Jurković.

Sa sve četiri osvojene zlatne medalje Matea Butorac je najuspješnija juniorka Republike Hrvatske ove sezone.

Veliki je ovo uspjeh za riječke juniorke plivačice koje su proglašene i najboljom juniorskom ženskom ekipom Županije primorsko-goranske za 2017. godinu i potvrda očekivanja njihove trenerice Monice Lazarić koja je nakon Kupa revija održanog u veljači najavila i osvajanje naslova državnih prvakinja.

Rezultati po disciplinama:

solo
1. Matea Butorac (Primorje Aqua Maris) 144,2865
2. Lorena Kadić (Medveščak) 139,3302
3. Lana Palijan (Medveščak) 133,9662

7. Petra Juranović (Primorje Aqua Maris) 126,3405

duo
1. Magdalena Radovčić, Matea Butorac (Primorje Aqua Maris) 138,7350
r. Petra Juranović
2. Lorena Kadić, Hana Manojlović (Medveščak) 136,8820
r. Lana Palijan
3. Ani Jurković, Katja Turković (Primorje Aqua Maris) 127,7207

tim
1. Primorje Aqua Maris 132,0692
(Magdalena Radovčić, Matea Butorac, Katja Turković, Ani Jurković, Petra Juranović, Elena Galović, Paola Poklepović, Lea Petrović)
2. Medveščak 129,6857
(Lorena Kadić, Hana Manojlović, Lana Palijan, Anja Garbajs, Ellen Široka, Laura Široka, Ema Pernek, Lara Ivančić)
3. Špoljarić sinkro klub 112,9209
(Lara Cibenečki, Sara Semren, Anja Štrobilius, Lucija Zovak)

kombinacija
1. Primorje Aqua Maris 70,2667
(Magdalena Radovčić, Matea Butorac, Katja Turković, Ani Jurković, Petra Juranović, Elena Galović, Paola Poklepović, Lea Petrović, Ivona Stojšić, Ivana Radetić)
2. Medveščak 69,3333
(Lorena Kadić, Hana Manojlović, Lana Palijan, Anja Garbajs, Ellen Široka, Laura Široka, Ema Pernek, Lara Ivančić)

Državna prvenstva u sinkroniziranom plivanju nastavljaju se 28. travnja u Zagrebu prvenstvom za mlađe juniorke, a ova ekipa Primorja Aqua Marisa će nastupiti i na seniorskom državnom prvenstvu u Rijeci 19. svibnja.

Zlatne juniorke će nastupiti i na tradicionalnom međunarodnom 18. Primorje synchro cupu koji će Klub Primorje Aqua Maris ove godine organizirati od 21. do 24. lipnja.

Liga mladeži NS Rijeka