Božićno natjecanje tristotinjak malih Primorjaša

Ponedjeljak, 18. prosinca 2017. 18:00 Napisao/la  SC
Božićno natjecanje tristotinjak malih Primorjaša


U subotu  Bazeni Kantrida bili su mjesto veselog druženja tristotinjak malih Primorjaša, koji su uz podršku svojih roditelja, baka, djedova, trenera i svih ljubitelja plivanja prikazali svoje prve plivačke zaveslaje na „Božićnom natjecanju Malih Primorjaša".

Podršku im je dao i Djed Božićnjak koji ih je za svoj trud nagradio medaljama, poklonima, slatkišima i kolačima.

Prije početka natjecanja, predsjednik kluba Andrej Marochini zahvalio se svim prisutnima a posebno štićenicima i voditeljima Doma Turnić koji su kroz svoje terapijske radionice izradili medalje za sve učesnike natjecanja i tako uljepšali ovaj događaj.

Oni najmlađi su svoje prve plivačke metre preplivali uz pomoć daskica uz budno oko svojih starijih kolega dok su oni malo stariji svoje plivačko umijeće demonstrirali kroz utrke leđnog i slobodnog stila.

Svaki natjecatelj je svojim nastupom postao pobjednik za sebe ali neki su ipak bili malo brži i nagrađeni posebnim medaljama.

U konkurenciji 1. godine Male škole 2012.g i ml najbrže su bile  Lorena Krištofić, Laura Pavlović i Sara Vukas, a u 2011. g i st.  Mia Vujnović, Elena Gavran i Leona Torbica.

U konkurenciji dječaka 2012. i ml pobijedio je Rafael Imenjak Večkovec ispred Mihaela Munjasa i Emanuela Marčelje, a u  konkurenciji dječaka 2011. i st. Dominik Ljubičić, Borna Matanović i Niko Spajić. Svi oni natjecali su se u disciplini 25 m noge kraul.

U kategoriji 2. godine Male škole 2011. i ml. najbrže su bile Aura Črnac, Neva Valerijev i Nika Verina, a u 2010. i st. Erin Frančišković, Stella Čučić i Lena Marin.

Kod dječaka 2011. i ml. prvo mjesto osvojio je Borna Ivanović drugi je bio Ian Smojver, a treći Matej Babarović. U godištu  2009. i st. na pobjedničko postolje stali su Domagoj Lovrić, Dorian Vrsalović i David Brašnić . Svi su se natjecali na 25 noge leđno.

Najbrže polaznice 1. godine plivačke škole u disciplini 25 leđno bile su Mia Mesić, Jelena Polovina i Ema Ugrin (2010. i ml)  te Darija Marić, Kim Komazec i Lea Milotić (2009. i st).

Najbrži u kategoriji plivača 2010. i ml bili su Borna Banković, Bartol Smoje i Roko Kustić,  a u 2009. i st. Dario Stipić, David Jašarević i Karlo Sokler.

U konkurenciji 2. godine Plivačke škole na 25 slobodno najbrže su bile Ani Stilinović, Mara Čerija i Ema Jerković a u muškoj konkurenciji Jan Karuza, Moreno Prodan i Leon Probojčević.

Pobjednici u kategoriji 3. godine  Plivačke škole na 50 slobodno bile su Natali Nemet, Andrea Pezelj i Hana Knežević te Dino Beganović, Jakov Salopek i Tin Filipović Smojver.

Utrku 100 slobodno u kategoriji 4. godine Plivačke škole najbrže su otplivale Ana Bobanović, Nia Horvat i Petra Mance  te Mauro Muškardin, Marko Jardas i Saša Ljubojević. Polaznici 5. godine plivačke škole otplivali su 200 slobodno a najbrže su bile Dora Vuković, Lara Bubalo i Lana Dangubić kod plivačica te Noa Androić, Luka Škulj i Filip Branković kod plivača.

U kategoriji plivačkog usavršavanja 50 m slobodno najbrže su otplivale Dora Biruš, Tara Matrljan i Klara Mijatović (2004. i ml) te Ana Miletić u kategoriji 2003. i st. Kod plivača 2005. i ml pobijedili su Petar Ukotić, Jan Vito Kovačević i Jordan Šižgorić Winter a u konkurenciji 2004. i st Petar Abramović, Patrik Ilić i Patrik Ćulum.

Nove polaznice programa Plivačkog usavršavanja otplivale su 25 leđno, a najbrže su bile Eneja Čekada, Sara Saftič i Nina Čekada, dok su kod plivača najbrži bili Christian Saršon Dolinar, David Cuculić i Matko Laginja.

Bio je ovo oproštaj malih Primorjaša sa natjecateljskom 2017. – om natjecateljskom godinom... u nadi da će nam svima nova 2018. godina biti još sretnija i veselija!

Liga mladeži NS Rijeka

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.