Boćarski juniori dobivaju svoju ligu na nacionalnoj razini

Petak, 27. listopada 2017. 18:54 Napisao/la  SC
Boćarski juniori dobivaju svoju ligu na nacionalnoj razini

Nedjelja, 29. listopada 2017. godine svakako će biti jedan od povijesnih dana za daljnji razvoj hrvatskog boćanja.

Tog će se dana odigrati susret prvog kola novoformirane mješovite žensko-muške Hrvatske juniorske boćarske lige s čime će mlade boćarice i boćari po prvi puta u povijesti krenuti u svoje službeno organizirano ligaško natjecanje na državnom nivou.

Nakon što je unazad četvrt stoljeća bilo niz pokušaja uspostavljanja ligaškog boćarskog natjecanja za mlade, održano je nekoliko uglavnom neslužbenih međužupanijskih liga kao plod suradnje nekoliko županijskih boćarskih saveza. 

Tako se unatrag nekoliko godina ustalila i Istarsko-primorska juniorska liga. Hrvatski boćarski savez je od ove godine konačno odlučio pod svoje skute uzeti ligaško natjecanje za mlade, te organizirati prvu službenu Hrvatsku juniorsku boćarsku ligu.

Za prvu sezonu 2017/18. za natjecanje se prijavio više nego zadovoljavajući broj od čak 17 klupskih ili županijskih ekipa iz Istre, Primorja i Dalmacije, a HBS se nada da će se već od iduće sezone broj ekipa povećati i u ligu uključiti i ekipe iz Zagreba i Slavonije.

Ove sezone u prvom dijelu natjecanja ekipe će se natjecati u dvije skupine, sjevernoj koju će činiti ekipe iz Istre i Primorja, te južnoj u kojoj će se natjecati ekipe iz Dalmacije.

Sjeverna skupina brojat će 11 ekipa od kojih deset klupskih: Čavle ŠB I i Čavle ŠB II, riječki Vargon I i Vargon II, Sveti Jakov iz Jadranova, Gornji kraj iz Crikvenice, Lovran, Pazin, Labin, Istra Poreč, te selekcija boćarskog središta Buzet.

U južnoj skupini natjecat će se šest ekipa, klupska Komiže, boćarskog središta Sinj, te selekcije županija Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Dubrovačko-neretvanske i Zadarske.

Povjerenik natjecanja za sjevernu skupinu je Dino Blečić, a povjerenik za južnu skupinu Miroslav Jukić.

Natjecanja po skupinama odvijati će se od 29. listopada do 4. ožujka, a susreti će se igrati nedjeljom.

Po završetku natjecanja po skupinama po četiri najuspješnije ekipe iz svake skupine izboriti će pravo nastupa na završnom turniru na kojem ćemo dobiti prvog ekipnog juniorskog boćarskog prvaka Hrvatske.

Završni turnir na kojem će se sastati četiri najbolje ekipe po skupinama će se vjerojatno odigrati početkom travnja, a mjesto odigravanja biti će naknadno određeno.

Liga mladeži NS Rijeka

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.