NBA DJEČJI DAN

Phoenix Sunsi u finalu bolji od Boston Celticsa

Ponedjeljak, 22. listopada 2012. 19:24 Napisao/la  SC

U organizaciji košarkaških klubova FSV i Srdoči održano je natjecanje "NBA dječji dan" za dječake i djevojčice rođene 2001. godine i mlađe

NBA karavna stigla je i u Rijeku! Naime, organizaciji košarkaških klubova FSV i Srdoči protekle subote u dvorani OŠ Srdoči održano je natjecanje "NBA dječji dan" za dječake i djevojčice rođene 2001. godine i mlađe.

Održano natjecanje dio je projektnih aktivnosti ovih dvaju klubova sa ciljem omasovljavanja škole košarke i popularizacije sustavnog bavljenja sportom. U Srdočanskoj NBA areni, mnogi posjetitelji imali su priliku uživati u neizvjesnim utakmicama 6 NBA momčadi. Istočnu diviziju sačinjavali su Chicago, Boston i Miami, dok su u Zapadnoj diviziji svoje snage odmjerili Los Angeles, Dalls i Phoenix. Ukupna brojka od pedestak novopečenih NBA igrača garantirala je dobru zabavu i neizvjesnu borbu do posljednjeg susreta.

Prvi NBA naslov osvojila je ekipa Phoenix Sunsa koja je u finalnoj utakmici uvjerljivo pobjedio Boston rezultatom 29:10. Prije finalne utakmice održano je i natjecanje u šutiranju, a laskava titula najpreciznijeg pripala je Dinu Samardžiji. Dodjelom pehara, medalja, priznanja za sudjelovanje, nagrada za najmlađeg igrača i igračice završen je prvi ovogodišnji "NBA dječji dan" turnir koji će svoje drugo izdanje doživjeti još jednom do kraja ove godine.

Rezultati, Istočna divizija: Miami – Boston 22:31, Miami – Chicago 34:31, Chicago – Boston 21:31

Zapadna divizija: Phoenix – Los Angeles 33:13, Phoenix – Dallas 28:12, Dallas – Los Angeles 17:18

Doigravanje, utakmica za 5. mjesto: Chicago – Dallas 20:21. Utakmica za 3. mjesto: Los Angeles – Miami 26:30. Finale: Boston – Phoenix 10:29

Poredak: 1. Phoenix Suns, 2. Boston Celtics, 3. Miami Heat, 4. LA Lakers, 5. Dallas Maverics, 6. Chicago Bulls

Najmlađi igrač: Filip Bilić. Najmlađa igračica: Nina Trbojević. Pobjednik natjecanja u šutiranju: Dino Samardžija

Liga mladeži NS Rijeka

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.