ŠKOLA KOŠARKE RI-BASKETA

Štemberger i Perković rade s budućim košarkašima

Petak, 18. rujna 2015. 15:11 Napisao/la  P. M.

Treneru Stevici Rusmiru u Ri-Basketu odnedavno pomažu dvije još uvijek aktivne igračke veličine u riječkim okvirima. 

Škola košarke pri Košarkaškom klubu Ri-Basket krenula je sa upisom novih članova, i to u tri riječke osnovne škole. Cilj je jasan, promovirati košarku, ali prije svega sport i zdrav način života unutar najmlađe populacije. Prvi je to korak u stvaranju nekih novih osvajača medalja s velikih natjecanja, a budući se košarkaši ne moraju previše brinuti oko kvalitetnog vođenja na početku svojih karijera.

Termini treninga i upisa:
OŠ Kantrida: ponedjeljak (17.30 - 19) i petak (16.45 - 18.30)
OŠ Vladimir Gortan (Vojak): utorak i četvrtak (16 - 18)
OŠ Ivan Zajc (Škurinje): srijeda i petak (16.30 - 18)
Kontakt: trener Stevica Rusmir - 091 405 0980

Treneru Stevici Rusmiru u Ri-Basketu odnedavno pomažu dvije još uvijek aktivne igračke veličine u riječkim okvirima. Siniša Štemberger i Jasmin Perković desna su ruka Rusmira od ove sezone, što znači da će pomoći u radu s mladima kad god im to obveze u Kvarneru 2010 odnosno Škrljevu budu dopuštale. Izvjesno je dakle, kako će Štemberger i Perković na koncu svojih bogatih karijera krenuti graditi neke nove.

Štemberger ima reference najboljeg strijelca u povjesti regionalne košarkaške ABA lige. U 247 utakmica postigao je 2472 poena igrajući za Zadar i Split te BiH-klubove Široki i Igokeu. Igrao je bek-šuter Kvarnera 2010 još i u slovačkom Astrumu, a iako ima trideset i šest godina još uvijek je željan novih dokazivanja na parketu.

Perković je, iako nešto mlađi, promijenio podosta klubova za vrijeme trajanja svoje karijere. Najveći mu je domaći doseg osvojena titula prvaka sa Zadrom 2003. godine. Perković ima po jednu titulu BiH-prvaka sa Širokim odnosno Bosnom, a jednom se okitio i naslovom njemačkog prvaka sa Oldenburgom.

Liga mladeži NS Rijeka

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.