MINI-BASKET LIGA

Crikvenica premoćno osvojila titulu prvaka

Ponedjeljak, 08. prosinca 2014. 14:28 Napisao/la  SC

Poredak:   Crikvenica,   Kastav,   Primorje,   Ghia Staff,   Kvarner,   Srdoči,   FSV   i   Zamet

U dvorani na Kastvu je u subotu uz gledanost kojom bi i neki naši prvoligaški klubovi bili zadovoljni, završeno je četvrto izdanje MBL lige. Mali košarkaši Crikvenice dominirali su kroz cijelu ligu i potpuno zasluženo osvojili titulu najbolje ekipe. Učenici trenera Krešimira Kozlevčara u finalu su bili uspješniji od tradicionalno dobrih Kastavaca trenera Eugena Tončinića.

U utakmici za 3. mjesto ekipa Primorja, pod vodstvom trenera Mladena Šarčevića, u dramatičnoj utakmici pobjedila je goste iz Pazina, ekipu Ghia Staff.

Rezultati:
za 7. mjesto: Zamet - FSV 17:46
za 5. mjesto: Kvarner - Srdoči 40:32
za 3. mjesto: Ghia Staff - Primorje 11:21
za 1. mjesto: Kastav - Crikvenica 32:62

 

Poredak:
1. Crikvenica
2. Kastav
3. Primorje
4. Ghia Staff
5. Kvarner
6. Srdoči
7. FSV
8. Zamet

Van konkurencije ligu su odigrale momčadi Kastva 2, Kostrene, Crikvenice 2 i Ri-basketa sa djecom mlađe dobi pa nisu uvršteni u konačni poredak.

Najbolji igrač lige je Frane Butorac (Crikvenica), nagrade je u ime organizatora podjelio Aramis Naglić. Liga traje već četvrtu sezonu. Organizator lige je Košarkaški savez Grada Rijeke u suradnji sa košarkaškim trenerima, koji svojim sugestijama i prijedlozima format takmičenja i propozicije pokušavaju što više prilagoditi košarkaškim početnicima i na taj način omogućiti im prvi susret s natjecateljskom košarkom.

Organizator se posebno zahvaljuje domaćinu finala, KK Kastvu, i Ventexu d.o.o na darovima.

Liga mladeži NS Rijeka