NESLAVNI KRAJ

ŽRK Zamet odustao od natjecanja u Prvoj ligi

Utorak, 26. veljače 2019. 18:33 Napisao/la  V. P.

Situacija je takva da bi ekipa ispala iz Prve lige i da se igralo do kraja, zbog rezanja troškova i financijske stabilnosti odlučili smo odustati od natjecanja, kaže Bojan Sušanj, član Upravnog odbora

Ekipa Zameta 2015. godine igrala u Kupu EHF, a sada više ne igra ni Prvu ligu
Ekipa Zameta 2015. godine igrala u Kupu EHF, a sada više ne igra ni Prvu ligu

Ženski rukometni klub Zamet istupio je iz Prve lige!

Jedan od klubova tzv. nositelja kvalitete riječkog sporta neslavno je završio sezonu

- Situacija je takva da bi ekipa ispala iz Prve lige i da se igralo do kraja, zbog rezanja troškova i financijske stabilnosti odlučili smo odustati od natjecanja. Novac koji bi bio potrošen za natjecanje bit će preusmjeren u pokrivanje dugovanja. Druga ekipa nastavlja se natjecati u drugoj ligi, a iduće sezone pojačat ćemo je s igračicama koje su igrale prvu ligu te ćemo pokušati izboriti povratak u prvoligaško društvo, rekao je član Upravnog odbora Zameta Bojan Sušanj . 

Sušanj je u Upravni odbor ušao kao predstavnik Riječkog sportskog saveza, upućen je u pravilnike HRS-a:

- Nema kazne za istupanje iz ligeI Igračice koje imaju mogućnost ići će na posudbu ili pronaći drugi angažman, ali većina će ostati u klubu i pridružiti se drugoj ekipi u idućoj sezoni. Trenerica Prosenjak ostaje u klubu. Ovo je isključivo napravljeno kako bi se uštedio novac od  natjecanja u preostalih devet kola. Iduće sezonu ustrojit ćemo klupske financije, stručni stožer te će ekipa početi u borbu za povratak u Prvu ligu, zaključio je Sušanj.