Rukometašice Zameta u Samoboru traže osvetu za poraz u prvom dijelu

Petak, 07. ožujka 2014. 15:40 Napisao  Patrik Mršnik

Subota (19): Samobor - Zamet. Dobro sam, konačno nakon gotovo tri mjeseca. Vraćam se polako, kad već nema razloga za žurbu, kroz smijeh će u mikrofon reći Selena Milošević

Priča oko regularnog dijela Prve lige rukometašica polagano se privodi svome kraju. Zamećanke mogu mirno disati, dva kola prije kraja osigurana je Liga za prvaka, nadmetanje na koje se čekalo već jako dugo. Konačno je u ekipi situacija opuštena, nema drame i pritiska pa se igračice mogu u miru, i uz kontinuitet treninga i utakmica pripremati za velike stvari koje kreću u travnju. Najave oko regionalne lige treba zasad pustiti po strani i koncentrirati se važnije stvari, primjerice na ono što u Samoboru slijedi već ove subote.

U tamošnjoj sportskoj dvorani snage će ukrstiti Zamećanke s domaćim sastavom. Samoborke su u desetom kolu pobjedom 27:23 jedine uspjele otkinuti Riječankama domaće bodove, pa ne nedostaje motiva za sportskom osvetom i uzvratom na strani. Ipak, bit će teško jer je Samoborkama to posljednja utakmica regularnog dijela, budući da zadnje kolo bivaju slobodne. Pogled na ljestvicu stoga sugerira da je domaćim igračicama u subotu od 19 sati nužna pobjeda, jer Koka koja ima utakmicu manje, ali i bod manje opasno prijeti. Finalistice Challenge kupa mogle bi tako u Ligu za poredak, tamo gdje su nažalost Zamećanke bile lani.

Uoči puta u Samobor u ekipi Adrijane Prosenjak sve je filigramski precizno. Atmosfera je radna, ali i naširoko pozitivna, kao i uvijek. Spremna za novi povratak je Selena Milošević, idejna kreatorica Zametove igre u prvom dijelu prvenstva. Već je nastupala protiv Lokomotive u prijateljskom ogledu, a kaže - bit će tu, ako zatreba:

- Dobro sam, konačno nakon gotovo tri mjeseca. Vraćam se polako, kad već nema razloga za žurbu, kroz smijeh će u mikrofon reći simpatična Istranka, pristigla ljetos iz Umaga.

Selena je ponovno tu, a bit će uskoro i Iva Tabar. Igračice su motivirane uoči gostovanja kod europskih predstavnica.

- Jedino one su nas uspjele pobijediti na Zametu, pa ćemo se pokušati osvetiti na sportski način tamo. Mi nemamo opterećenja, osigurali smo svoj cilj, a one će morati juriti rezultat. Njima je to utakmica na 'biti ili ne biti', no imat ćemo i mi štogod za reći. I nas se valjda nešto pita, kaže Milošević.

Pita se, itekako. Zamećanke su na diobi prvog mjesta s ekipom Sesveta, a nakon Samobora ponovno se vraćaju u RIjeku na kup-obvezu s Dugim Selom u četvrtazvršnicu. Taj je dvoboj na rasporedu u srijedu, a u subotu će u okviru posljednjeg kola također kod kuće dočekati Osijek.