1. liga rukometašica: Zamećanke predale drugo mjesto domaćim porazom od Lokomotive

Petak, 25. ožujka 2016. 20:10 Napisao  Patrik Mršnik

Susret 20. kola: Zamet - Lokomotiva 21:22 (8:12)

Prva liga rukometašica - 20. kolo

ZAMET - LOKOMOTIVA 21:22 (8:12)

Centar Zamet. Gledatelja 300

Suci: Siniša Bosak i Željko Herceg (oba Varaždin). Nadzornik: Saša Brabec (Virovitica)

ZAMET: Paurević, Plahinek 4, Karlić, Jerčinović, Židek 1, Miočinović 1, Tabar 1, Milosavljević 1, Toto 2, Strukar, Bunić 3, Jelenović, Bukvić 1 (1), Šegota, Mičijević 3, Gugić 4 (1)

LOKOMOTIVA: Čalušić 5 (2), Debelić 1, Zagorščak, Oremović 2, Markov, Tvorić 3, Krmpotić, Živko, Kragić 1, D. Kalaus 5, Kajfeš, Prevendar, Razum, Ljubičić, Krešić, L. Kalaus 5

Sedmerci: Zamet 3 (2), Lokomotiva 4 (2)

Isključenja: Zamet 8 minuta,  Lokomotiva 8 minuta

Lokomotiva odnosi pobjedu iz Rijeke. Zasluženo, jer riječke su se rukometašice kasno probudile i počele stizati konstantan zaostatak koji je nakon četrdeset minuta igre bio ogromnih sedam golova (10:17). Igrom u zadnjoj trećini utakmice Zamećanke su, prvenstveno na krilima Ćamile Mičijević i Ive Tabar stigle u priliku obraniti bod iz Zagreba osvojen u prvom dijelu sezone. Ipak, zadnji napad na utakmici nije izrodio prigodu za šut pa su bodovi sjeli u autobus za metropolu.

Od samog početka igra Zamećanki nije štimala. Krunski dokaz tome je prvi pogodak kojeg je Anamarija Gugić postigla tek nakon pet i pol minuta igre. Do tada, inače raspoložena, ali u odsudnim trenucima vremenski limitirana Ćamila Mičijević dvaput promašuje, a heroina prvog poluvremena, gostujuća vratarka Marina Razum brani i zicer Tei Bunić s crte u četvrtoj minuti.

Lokomotivine vanjske igračice relativno su jednostavno dolazile u priliku za pogodak probijajući domaću 6-0 obranu i dolazeći na crtu šesterca u gotovoj prilici za pogodak. Nakon deset minuta igre rezultat je bio 2:4, pogodak je zabila Antonia Oremović, lopta je ušla u prazna vrata jer je Helena Šegota 'zaplivala' u pokušaju da presiječe gostujući napad.

Unatoč slabo pokretljivoj obrani u kojoj se gotovo pa niti jednom nije izlazilo u kontakt Lokomotiva u prvoj četvrtini utakmice nije napravila značajniju prednost. Zapravo, golovi gostujućeg sastava više su bili plod sreće, kao onaj Oremovićke za 3:5 u 12. minuti kad joj se lopta odbila u kontranapad nakon što je Anamarija Gugić zatresla gredu. Prethodno je Helena Šegota obranila sedmerac Dori Kalaus.

Prve rošade Adrijana Prosenjak radi u 14. minuti kada vadi Gugićku i Bunićku, a uvodi Dejanu Milosavljević i Ellu Bukvić. U tim trenucima Zamećanke propuštaju jednu od rijetkih prilika za izjednačenje, baš je Gugićka prije izlaska propustila realizirati sedmerac pri rezultatu 4:5.

Bila je to već osma obrana Marine Razum, nedugo zatim doći će i do desete (u 19. minuti) obranivši zicere Kristini Plahinek i Nataši Miočinović s krila.

U izvedbeno s obje strane lošem prvom poluvremenu istaknula se Iva Tabar koja autorski ili koautorski potpisuje velik dio od mršavih osam Zametovih golova. Tabarova u 22. minuti zabija za 6:8, a nedugo zatim, za nagradu izlazi van iz igre kada se vraća Milosavljevićka koju danas, jednostavno - nije išlo.

Prvi će puta Lokomotiva na plus od četiri pogotka otići u 28. minuti kada Dora Kalaus zabija za 7:11. Zamećanke imaju priliku na predah otići s tri gola manjka, ali je u posljednjem napadu lopta Ćamile Mičijević previsoka za Natašu Miočinović.

Lokomotiva je, samo uzgred rečeno, po prikazanoj igri trebala voditi i više, ali su njene igračice bile vrlo darežljive prema Zamećankama kroz razmjerno visok broj tehničkih pogrešaka, neiskorišten sedmerac i još nekoliko neizrađenih akcija.

Probala je domaća trenerica Prosenjak zaustaviti gostujuće vanjske šuteve prelaskom u 5-1 obranu na startu drugog poluvremena, ali u toj formaciji igra nije dugo ostala. Plahinekova će nakon zabijenog pogotka za 9:12 dobiti svoje drugo isključenje na utakmici, a u periodu od 34. do 40. minute igra domaćeg sastava doživjet će imploziju.

Izlaskom Ive Tabar igru nije imao tko razigrati, pomoć vanjskih igračica, prvenstveno Dejane Milosavljević i Ćamile Mičijević nije bila prisutna, a počelo je značajnije puštati i u obrani pa će u 40. minuti biti 10:17 za gošće. Tada nije bilo ugodno biti na tribinama...

No, tada je stala i Lokomotiva koja se ispuhala uslijed dopuštenog od strane Zamećanki. Simptomatično je da Ćamila Mičijević svoj prvi pogodak iz (tek) trećeg šuta na gol postiže u 40. minuti. Vraća se tada i Iva Tabar pa je igra opet mnogo brža i opasnija po protivnice.

Nije trebalo dugo čekati na njenu novu asistenciju Plahinekovoj za 12:17. Ćamila se nedugo zatim opet diže i jasno - zabija, a pridodaje se i Ella Bukvić iz kaznenog udarca pa se u posljednjih petnaest minuta ulazi s kud i kamo prihvatljivijih 14:17.

Gošče se prvotno drže na četiri pogotka viška, čak i usprkos isključenju Ane Debelić u 47. minuti, ali Tea Bunić dvije minute kasnije smanjuje na 17:19. Jedna od ključnih točaka na utakmici bilo je isključenje Ćamile Mičijević u toj 49. minuti nakon kojeg će Zamećanke primiti dva pogotka.

Trebalo je dočekati povratak Mičijevićke u igru da bi se zabio osamnaesti pogodak (18:21, 52. minuta), nakon čega se nastavlja neuspješno soliranje Dejane Milosavljević koja će u drugom poluvremenu sveukupno četiri lopte dati protivnicama. Jasno, u povratku Lokomotive na nešto veću prednost nisu sudjelovale Iva Tabar i Anamarija Gugić koje su opet sjedile na klupi.

Ali, i tada se Lokomotiva bojala pobjede. Nakon dva zabijena sedmerca Bernarde Čalušić, gostujući trener i nekadašnji rukometaš Zameta Silvio Ivandija na crtu šalje Larissu Kalaus.

Poput svoje sestre Dore zabila je pet pogodaka, ali ne i onaj iz sedmerca u 55. minuti kojeg je zapucala. Anamarija Gugić opet je ušla i zabila za 20:22, a Ivandija na 3.10 minuta prije kraja zove minutu odmora. Unatoč isključenju Nataše Miočinović kada je (neshvatljivo) ostala na poziciji srednjeg, domaće vraćaju na pogodak zaostatka spretnom realizacijom Tee Bunić.

U akciji za spašavanje jednog boda nije se pucalo na gostujući gol. U silnim križanjima nitko nije preuzeo odgovornost za udarac, gošće su nakon Zametova prekombiniranja jednostavno uzele loptu i podignutih ruku završile utakmicu.