POKRENUTA PETICIJA

ŽRK Zamet traži od HRS-a da poništi odluku

Četvrtak, 23. travnja 2020. 12:50 Napisao/la  ¨SC

Hrvatski rukometni savez prekinuo sezonu, zamrznuo statuse svih klubova i uskratio riječkim rukometašicama povratak u Prvu ligu

ŽRK Zamet traži od HRS-a da poništi odluku

ŽRK Zamet pokrenuo je sljedeću peticiju:

Tražimo od Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza da povuče svoju odluku od 21/04/2020 s kojom su poništili sva natjecanja u svim rukometnom ligama za sezonu 2019/2020 te tražimo od HRSa te da umjesto poništenja proglasi sezonu okončanom, proširi broj klubova u postojećim ligama na način da se prvoplasirani klubovi plasmanom u više lige bez ispadanja, stoji u tekstu peticije kojega potpisuje predsjednica Iva Lesjak.

Hrvatski rukometni savez prekinuo je sezonu, zamrznuo statuse svih klubova i uskratio riječkim rukometašicama povratak u Prvu ligu.

Negoduju vodeći hrvatski klubovi PPD Zagreb i Podravka koji nisu proglašeni prvacima, nezadovoljni su svi klubovi koji su zakinuti nakon što je savez poništio sve rezultate.

Sličnu odluku donio je Hrvatski košarkaški savez, ali se u nešto drugačijem košarkaškom ozračju za sada nitko previše ne buni uključujući Kvarner 2010, koji je očekivao povratak u prvu ligu.

Hrvatski odbojkaški savez donio je pragmatičnu odluku nakon što je prvi prekinuo sezonu, sazive liga prilagodio je ambicijama i statusima većine klubova.

Hrvatski nogometni savez priprema sličnu varijantu u slučaju da prekine sezonu.

Treba očekivati da će formatiziranje svih nogometnih liga biti usklađeno s rezultatima i objektivnim mogućnostima većine klubova.

Najmanje je nezadovoljnih ako savezi vrednuju rezultate.

Hrvatski rukometni savez jedino nije mogao vrednovati rezultate u Premijer ligi, jer natjecanja u ligama za prvaka i ostanak nisu počela.

U svim ostalim ligama mogao je odrediti poredak na temelju plasmana.