Adrijana Prosenjak: Nismo mogle uvjerljivije pobijediti zbog sudačkih odluka na našu štetu

Nedjelja, 06. ožujka 2016. 02:40 Napisao  Patrik Mršnik

Na kraju se sve skupa pretvorilo u jednu pravu prvenstvenu utakmicu u kojoj smo vrlo lako mogli i izgubiti. Odlučivalo je svega nekoliko lopti u završnici, kaže Prosenjak

Reklo bi se, bio je to jedan običan dan u uredu za rukometašice Zameta. Pobjeda u Bjelovaru ne označava niti natruhe rezultatskog iznenađenja budući da se i kod pukih promatrača rukometnih zbivanja dade lako iščitati razlika u kvaliteti dvije ekipe. Ipak, nije bilo ni toliko jednostavno, a sama je utakmica pokazala da se nastavlja ovosezonski niz Zametovih rariteta.

Ne samo zbog toga što se, kako se veli, nekoć živjelo od vanjskog šuta, poglavito kada je riječ o prošlosezonskom dvojcu (Mičijević, Milošević), nego i zbog same izjave trenerice Adrijane Prosenjak nakon bjelovarskog duela. Prvi puta je otkako je na klupi Zameta (treća sezona!) našla za shodno govoriti o suđenju.

S Lokomotivom na Veliki petak
Najprije se okupljaju seniorke u nastavku kvalifikacija za EP krajem godine, a tjedan potom i juniorke koje će od 18. do 20. ožujka u Đurđevcu odigrati kvalifikacijski turnir za njihovu europsku smotru što će se u srpnju održati u Rusiji. Za starije će majicu odjenuti Ćamila Mičijević i Anamarija Gugić, a za mlađe Lara Židek. U pričuvama su Kristina Plahinek (seniorke) i Iva Karlić (juniorke). Lokomotiva u svojim redovima ima čak sedam juniorskih reprezentativki (plus dvije s pretpozivima) što znači da je odigravanje susreta između Zameta i Lokomotive u redovnom terminu (19. ožujka) jednostavno neizvedivo. Dogovor je postignut bilateralnim sporazumom, igrat će se na Veliki petak, 25. ožujka.

- Zaista se moram požaliti na tretman koji smo imali ovoga vikenda. Neću odmah reći da je suđenje bilo domaćinski, ali sutkinje (Jurenec - Vajdić) su pokazale iznimnu nespretnost pri donošenju niza odluka. One su uglavnom bile usmjerene protiv nas pa je i rezultat susreta uglavnom bio izjednačen. Inače, ova je utakmica u Bjelovaru bila 'zrela' za našu visoku pobjedu, ali to naprosto nismo mogli učiniti zbog sudačkih odluka na našu štetu, govori Prosenjak.

Obično uvijek krene o onim nešto lošijim sekvencama utakmice, ali ovog je puta u jednom dahu izrekla kritiku na račun sutkinja. Inače, svojim igračicama ništa ne zamjera, osim što je i njoj jasno da će dugi izostanak Josipe Jerčinović predstavljati i više od problema. Ipak, sutkinje su joj na neki način i pomogle, jer je ponovo morala proraditi vanjska linija (Gugić, Milosavljević, Mičijević, Tabar). Možda bi sutkinjama mogla biti i zahvalna?

- Na kraju se sve skupa pretvorilo u jednu pravu prvenstvenu utakmicu u kojoj smo vrlo lako mogli i izgubiti. Odlučivalo je svega nekoliko lopti u završnici, ali na sreću bili smo prisebni kada je trebalo. Moram reći, posebice u prvom poluvremenu bili smo u nekoliko navrata brzopleti, baš u polukontrama kada je trebalo još samo sekundu više razmisliti prije konačnog završavanja akcije. Ušli smo tako u mlin domaće vratarke (četrnaest obrana, op.a.), no najvažnije je da su bodovi naši, veli Prosenjak.

Iste sutkinje Zametu su sudile i ogled u Sesvetama koji je završio s bolnih deset pogodaka zaostatka (36:26) prije točno mjesec dana. I tada su Zametovoj trenerici smetale neke njihove odluke, ali je tadašnji domaćin bio prejak da bi se preko sudačkih leđa mogao prelomiti drugi ovosezonski poraz. Kako bilo da bilo, Zamećanke se nalaze na brisanom prostoru od dvadeset natjecateljski slobodnih dana. Odgoda utakmice s Lokomotivom za Veliki petak paše svima.

- Imamo mi još puno toga za raditi. Igračice se najprije moraju odmoriti, nužno je to na ulasku u posljednjih sedam kola u kojima neće biti lagane utakmice. Čekaju nas još i utakmice u Kupu, treba proći to četvrtfinale i ponovo stići na završnicu. To bi mogla biti posljednja prilika za veliki uspjeh Zameta kakvog danas poznajemo..., kaže Prosenjak.

O financijama ipak nećemo, barem ne dok je atmosfera u Zametovoj svlačionici na europskoj razini... Ekipa je željna pobjeda, sve i dalje dišu kao jedna... Valjda će to netko primijetiti...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.