Nikolina Strukar, vratarka Zameta: Protiv Podravke moramo ući hladne glave i vruća srca

Utorak, 27. siječnja 2015. 10:04 Napisao  Marko Babić

Činjenica je da je Lokomotiva oslabljenja u odnosu na prvi dio sezone, ali to je i dalje kvalitetna ekipa s nizom dobrih igračica. Imaju bolje uvjete i više sredstava od nas,  rekla je Strukar


Službena statistika nakon ogleda rukometašica Lokomotive i Zameta govori o 9 obraa od 18 pokušaja Lokosica iz igre, te dva obranjena sedmerca iz isto toliko pokušaja. Riječ je o učinku Nikolinu Strukar, vratarke Zameta, koja je u toj utakmici u ključnim trenucima donijela prevagu.

- Očekivale smo tešku utakmicu i imale smo dosta poteškoća u određenim djelovima. Bile smo bezidejne, nismo se dobro kretale bez lopte. Rukometašice Lokomotive duboko su izlazile u obrani i na početku nismo imale rješenja. U obrani smo sve odrađivale kako treba. Evo, sreća je što sam imala svoj dan i pomogla sam ekipi ostvariti pobjedu, rekla je Nikolina Strukar.

- Činjenica je da je Lokomotiva oslabljenja u odnosu na prvi dio sezone, ali to je i dalje kvalitetna ekipa s nizom dobrih igračica. Imaju bolje uvjete i više sredstava od nas, ali pokazale smo da to nije ključan element kada je u pitanju sport. Najbitnije je ono što se pokaže na terenu, ustvrdila je vrataraka Zameta.

- Ekipa je pokazala veliku želju i volju i to je na kraju presudilo. Nismo sumnjale svoju pobjedu jer vjerovale smo u sebe cijelo vrijeme. Bodrile smo se međuosbno i nismo se predavale. Trebalo je igrati koncentrirano 60 minuta, utakmica ne završava kada mi želimo nego kada sudac označi kraj. Imale smo dovoljno snage, koncentracije i kondicije da izguramo do kraja, rekla je Strukar.

Uz veliku pobjedu u Zagrebu glavna tema je i sjajan niz Zamećanki od 12 uzastopnih pobjeda.

- Lani smo postavile određeni standard i kada sebi postaviš neki cilj i igraš dobro onda moraš održati tu razinu. Što se tiče niza nismo se previše opterećivale, idemo iz utakmice u utakmicu. Kada riješimo jednu, pripremamo se za drugu. Moram reći da velike zasluge idu trenerici Adriani Prosenjak koja sprema taktiku, ali i kondicijskom treneru Sandru Gulji. Kada dobro i kvalitetno radiš onda nije teško ostvariti 12 pobjeda zaredom, rekla je Strukar.

Novi teški ispit na rasporedu je već u subotu kada u Rijeku stiže Podravka.

- Okrećemo se sada utakmici protiv Podravke. Vjerujem da ćemo se pripremiti kvalitetno kao i za Lokomotivu. Podravka je kvalitetna ekipa s velikim potencijalom. Nadama se da će biti dobra utakmica i da ćemo se pokazati u istom izdanju kao protiv Lokomotive. Samo da u utakmicu uđemo hladne glave i vruća srca, zaključila je Nikolina Strukar.