VRIJEME PROMJENA

Luka Denona odlazi, neizvjesna budućnost Zameta

Nedjelja, 15. svibnja 2016. 11:49 Napisao  Patrik Mršnik

Klub će sljedeće godine proslaviti svoj 60. rođendan  u nejasnoj strukturi uzrokovanoj možebitnim brojnim odlascima

Finale nacionalnog kupa s Podravkom i poraz (24:16) označili su kraj još jedne sezone za rukometašice Zameta. Rezultatski, izgubile su Riječanke s prevelikom razlikom u golovima, jer bile su blizu sve do zadnjih četvrt sata igre.

Kad se podvuče crta na natjecateljsku godinu dobije se drugo mjesto u kupu, četvrto u državnom prvenstvu, ali i treće kolo Kupa EHF-a garnirano gostovanjima u Luksemburgu i Danskoj. Da nije bilo neočekivanih poraza (Split i Sesvete vani, Lokomotiva kući), sve bi se moglo ocijeniti čistom peticom. Ovako - stoji čvrsta četvorka.

Pravo je pitanje: što dalje? Klub će sljedeće godine proslaviti svoj 60. rođendan i to u nejasnoj strukturi uzrokovanoj možebitnim brojnim odlascima. Pritom, ne misli se samo na igračice, već i na fluktuaciju ljudi u upravi i struci.

Predsjednik Luka Denona još je zimus najavio odlazak iz kluba na koncu svog mandatnog razdoblja. Neke će igračice sigurno otići zbog svoje kvalitete (Mičijević!), nekima će se u klubu morati zahvaliti zbog slabe financijske slike.

Zamet se do kraja 'iscijedio' igrajući Europu, igračice su dugo bile bez primljenih honorara bez da su ikog išta pitale, no sve se to po zakonu o spojenim posudama moralo osjetiti u nekom periodu (post)sezone.

Na kraju svoje (bogate i uspješne!) političke karijere Denona se više ne može boriti za sve manji  dio financijskog kolača.