Josipa Jerčinović izvan stroja do kraja sezone, Zametovom desnom krilu pukli prednji križni ligamenti

Nedjelja, 06. ožujka 2016. 02:08 Napisao  Patrik Mršnik

Ovo je ipak teška ozljeda, neće me biti do početka sljedeće sezone, nadam se da ću se tada vratiti još jača, odlučno će Jerčinovićka.

Drugi dan ožujka neće po dobrome pamtiti reprezentativno, a Zametovo desno krilo. Josipa Jerčinović te je srijede i službeno zbog puknuća prednjih križnih ligamenata udaljena s parketa do kraja ove sezone. Lakša je ozljeda s početka drugog dijela prvenstva prerasla u nešto ozbiljno, barem su tako pokazali specijalistički nalazi.

Riječki će sastav tako bez svoje prve violine na desnom krilu biti i u trenucima kada se bude hvatala završna pozicija u nacionalnim natjecanjima. Lov na naslov prvakinja Hrvatske već je praktički zaključen, ali do titule viceprvakinja, odnosno do same završnice Kupa Zamet će morati bez bribirske junakinje koja se u nemalom broju navrata znala prometnuti u igračicu odluke.

Ta je vijest stigla u tjednu kada su Zamećanke imale gostovanje u Bjelovaru, a uoči derbija sljedećeg, dvadesetog prvenstvenog kola s Lokomotivom. Baš je lani u prvenstvenom srazu sa Zagrepčankama Jerčinovićka briljirala. Bilo je to njeno ponajbolje izdanje u Zametovom dresu, a dogodilo se ono drugog dana svibnja prošle godine.

Josipa Jerčinović postigla je sedam pogodaka, od kojih je većina pala do 24. minute toga ogleda kada su Zamećanke imale vodstvo od 15:4. Sada će morati biti samo najveći navijač.

- Prvotno nije izgledalo tako loše. Boljelo je, ali sam imala osjećaj da će s vremenom prestati. Ovo je ipak teška ozljeda, neće me biti do početka sljedeće sezone, nadam se da ću se tada vratiti još jača, odlučno će Jerčinovićka.

U reprezentativnim ogledima Zametovo se desno krilo kroz ovosezonske utakmice nametnulo kao prva alternativa za Podravkinu Anu Nikšić. Jerčinovićka je bila pozivana za reprezentativna okupljanja kroz prošlu godinu, što je uključivalo kvalifikacijske oglede za EP protiv Slovenije (Umag) i Makedonije (Skopje) u listopadu, odnosno Croatia Cup u Umagu koji se održao krajem studenog. Iz te akcije pamti i prve golove za nacionalni sastav, Slovakinjama je zabila tri, a Njemicama jedan gol.

Usporedo s ozljedom Josipe Jerčinović, Zamet je ostao tek na jednom originalnom desnom krilu. Nataša Miočinović uskače u prilično velike reprezentativne cipele, a alternativa nema mnogo. Doduše, postoji samo jedna, a ta je sadržana u liku mlađahne Ree Jelenović koja se može okarakterizirati polivalentnim krilom, što može biti samo plus za sastav Adrijane Prosenjak.

O ulozi Josipe Jerčinović u nacionalnoj reprezentaciji dovoljno govori podatak da je njeno mjesto u reprezentaciji prinudno morala zauzeti Nikolina Zadravec, 18-godišnja rukometašica varaždinske Koke, trenutno šestoplasiranog sastava nacionalnog prvenstva. Nesumnjivo je dakle, bit će to veliki udarac za ambicije Zameta koje su i dalje na visokom nivou, bez obzira na financijsko stanje koje je daleko od idealnog...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.