HELENA ŠEGOTA ISTIČE

Primjećujem zajedništvo koje donosi rezultate

Srijeda, 05. veljače 2014. 14:40 Napisao  Patrik Mršnik

 Imamo jednu od najviših obrana u ligi što može biti samo pozitivno,  kaže vratarka Zameta

Dvije u paru za mirnih deset dana na vrhu prvenstvene ljestvice. Nakon Sesveta u subotu, pala je i Zelina u utorak u još jednoj predstavi rukometne sloge i zajedništva u režiji rukometašica Zameta. Šok-terapija protiv Vranjica očito je iz djevojaka izvukla ono najbolje, ponovno je sve izgledalo onako kako svi priželjkuju, pobjednički. Deset obrana vratarke Helene Šegote zasigurno je ostavilo svoj pečat na novom slavlju protiv izravnih rivalki za pozciju u Ligi za prvaka. Bez lažnog pretjerivanja, njena obrana gostujućeg zicera kod 26-24 potpuno je prelomila susret na domaću stranu.

- Neću pretenciozno reći da sam bila igračica utakmice već samo da mi je drago da sam svojim obranama utjecala na konačan rezultat. Cure su ponovno odigrale sjajno, posebice u obrambenom dijelu. Ponovno se primjećuje to naše zajedništvo i to nam donosi rezultate. Pokazali smo ponovno neke nove ideje, inovativnost i raznolikost, kaže Šegota.

 

I zaista, inovacija nije nedostajalo. Nedostatak dvojca Milošević - Tabar uvjetovao je niz križanja, ulaske Bukvić na poziciju razigravača, aktivniju igru prema pivotima. Sve je to trenerski dvojac Pilepić - Prosenjak na vrijeme uspio uglazbiti, pa se tako Zamećanke iz dvije najvažnije utakmice vraćaju s punim plijenom. Samo su Zelina i Samobor u prvom dijelu prvenstva Zamećankama uzeli bodove. Usporedba tadašnje i današnje Zeline leži samo u jednoj činjenici.

- Mislim da je u prvom dijelu prvenstva njima glavni faktor pobjede bio domaći teren. Mi smo prije Zeline bili odradili dva relativno lakša gostovanja, možda smo se bile i malo prepale, uglavnom tada je domaći teren njima bio oslonac, bilo im je na njemu lakše igrati. Istina, nema ta Zelina više nekoliko igračica, SIlvija Masnić je kod nas, no sada na stvari gledamo drukčije nego na jesen.

Šegota posebne riječi hvale ima za obranu ispred sebe. Trojac visokih igračica Toto - Gugić - Mičijević u prvih je deset minuta predstavljao neprobojan zid ispred gola, što je vratarkma otvaralo dosta prostora da se iskažu obranama.

- Imamo jednu od najviših obrana u ligi što može biti samo pozitivno za nas. Sve pohvale curama za odrađeno u obrambenom segmentu