Ćamila Mičijević: Bilo bi lijepo da sam iz Zameta otišla s trofejom, ne mogu prežaliti ovogodišnje finale Kupa

Nedjelja, 22. svibnja 2016. 09:34 Napisao  Patrik Mršnik

 U Rijeci sam provela pet prekrasnih godina mog života, radila sam s dobrim ljudima, upoznala izvrsne prijatelje, zaljubila se..., kaže Mičijevićka.

Ćamila Mičijević od sljedeće sezone rukomet će igrati u Mađarskoj, reprezentativna lijeva vanjska igračica od jeseni članica Dunaujvarosa. Spekuliralo se s njenim odlaskom iz Rijeke još prošlog ljeta, nakon sezone u kojoj je doživjela punu afirmaciju i u nacionalnoj selekciji odigravši Europsko prvenstvo u Hrvatskoj i Mađarskoj. Nije se odlučila na odlazak s dvadeset, pričekala je još godinu dana i proživjela još jednu lijepu sezonu s riječkim kolektivom.

Dinamični duo ponovo na riječkom parketu
Iako su i Selena Milošević i Ćamila Mičijević sada bivše igračice Zameta, riječka će ih publika za desetak dana moći ponovo vidjeti uživo.
Petog dana lipnja igra se susret posljednjeg kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo sljedeće zime u Švedskoj.
Hrvatska protiv Makedonije igra na Zametu, a dinamični duo je pozvan u sastav izbornika Gorana Mrđena.

Još devedesetih godina prošlog stoljeća Ženski rukometni klub Zamet posljednji je puta izvozio hrvatske reprezentativke u druge klubove širom Europe.

Nekadašnja jaka generacija (Ciganović, Krajnović, Možnik, Čevizović) već je dulji niz godina u trenerskim vodama, a tek dvadesetak godina kasnije klub je proizveo neku novu klasnu igračicu.

Iako Ćamila Mičijević nije izravan produkt Zameta, ona se kroz proteklih pet godina u potpunosti afirmirala u Rijeci nakon početaka u Mostaru.

- Po prirodi sam takva da ne žalim previše zbog stvari i događaja o kojima sam donijela odluku. Vjerujem da se sve što se događa, događa s razlogom tako da je moj odgovor u svakom smislu - ne žalim, glasi odgovor na pitanje žali li što iz kluba nije otišla prije godinu dana kada su na stolu također bile neke konkretne ponude.

Tada je iz Rijeke u Koprivnicu (Podravka) otišla Selena Milošević, uz Mičijevićku ponajveća uzdanica te vicešampionske sezone koja se sada, odlascima obje vanjske igračice čini miljama daleko.

U pet godina provedenih u Zametu Ćamila je od igračice iz druge ekipe stasala u pojedinku bez koje hrvatska reprezentacija morfološki ne bi izgledala isto. Mičijevićka odskače visinom, rukometnom imaginacijom, jačinom šuta, košarkaškim skokovima u naletima i preglednošću igre.

U zadnje dvije sezone stasala je i psihološki te pokazala da je spremna za veliku scenu. Proteklu sezonu ocijenit će vrlo dobrom, ali ne i najboljom. Jer, moglo se bolje...

- Definitivno ne smijemo biti zadovoljni četvrtim mjestom u prvenstvu, naročito radi saznanja da smo s tek jednom pobjedom više mogli biti drugi i tako donekle ponoviti prošlogodišnji uspjeh. Na stranu prvenstvo, ja sam još uvijek tužna zbog propuštene velike prilike u finalu Kupa u Umagu. Nikako ne mogu prežaliti tu utakmicu. U Europi smo također bile korektne, u skladu s očekivanjima odigrali smo četiri utakmice i bili dobar protivnik ipak čvršćim Dankinjama, kaže Mičijevićka.

Kad pogleda u retrovizor, ostat će skromna i zahvalna, osobine su to koje krase samo iznimno čestite ljude i prave sportaše.

- Cjelokupno vrijeme provedeno u Zametu mogu ocijeniti odličnim. U Rijeci sam provela pet prekrasnih godina mog života, radila sam s dobrim ljudima, upoznala izvrsne prijatelje, zaljubila se... Preostaje mi se tek zahvaliti svima u klubu, trenerima i struci koja je brinula za napredak moje karijere. Ne mogu reći da mi nije teško zbog odlaska, ali znam da će me svi putevi uvijek vraćati u Rijeku, kaže Ćamila.

Kao najsjajniju točku riječkog dijela karijere istaknut će prvu završnicu Kupa RH (2014), ali s ekvivalentnom količinom sjete prisjetit će se ovogodišnjeg umaškog finala i borbe za trofej.

- Ne bi bilo ljepšeg završetka jednog dijela karijere od opraštanja s klubom uz toliko željeni trofej. Nažalost, nismo ga uspjeli osvojiti, nadam se da će Zamet vrlo skoro ponovo doći u sličnu priliku, zaključuje Mičijevićka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.