Anamarija Gugić, reprezentativka Zameta: Izvukle smo utakmicu dobrom obranom

Srijeda, 12. ožujka 2014. 23:03 Napisao  Patrik Mršnik

Bila sam već na dva kontrolna okupljanja u Srbiji i Mađarskoj, no svejedno me ovaj poziv istinski razveselio, govori Gugićka o pozivu na pripreme A-reprezentacije u Umagu

Protiv Dugog Sela ponovno je tu i tamo znalo 'zaštekati'. Ponovno se tek kroz nekoliko refula, valjanja broda i visokih valova došlo u mirnu luku domaće pobjede kojom je osiguran završni turnir Kupa Hrvatske za rukometašice. Još jedna partija od onih 'rezultat pamtim - igru brišem' ponudila je odgovore na neka pitanja koja su neumoljivo visila nad glavama u dvorani. Za dojmove o cjelokupnom regularnom dijelu bit će vremena nakon subotnjeg sraza s Osijekom, nakon kojeg sljedi trotjedna pauza zbog okupljanja sve siline državnih reprezentativnih kadrova.

Jedan kotačić u pogonu ženske seniorske vrste bit će i Anamarija Gugić, mlada Sinjanka pristigla u zametske redove u ljeto 2012. godine. Gugićka se dugo tražila u utakmici protiv Sesveta, nije odigrala pretjerano kvalitetno u obrambenom segmentu u prvom dijelu, no kada je trebalo bila je na visini zadtaka. Brojke su konstantne, a brojke vele da su domaće rukometašice u drugom dijelu primile svega osam pogodaka, dvostruko manje nego u prvih trideset minuta.

- Drago mi je da smo ovu utakmicu uspjele izvući dobrom obranom u nastavku i da smo konačno na tom završnom turniru. Znali smo da možemo proći Dugo Selo, no trebalo je dati sve od sebe. Nakon što nas nije išlo u prvom dijelu iskoristili smo neke njihove darove. Sada možemo na miru dočekati Osijek, veli Gugićka.

Po vokaciji desna vanjska ponovno se našla na reprezentativnom popisu izbornika Vladimira Canjuge, poradi okupljanja za mini-pripreme A i B-vrste u Umagu što će se održati od 28. do 30. ožujka. Uz nju na put za Istru krenut će i Josipa Jerčinović, nadareno desno krilo u ekipi Adrijane Prosenjak.

- Veselim se tome što sam ponovno u reprezentaciju. Bila sam već na dva kontrolna okupljanja u Srbiji i Mađarskoj, no svejedno me ovaj poziv istinski razveselio. Drago mi je što je Josipa također pozvana, mislim da je to svojim igrama ove sezone i više no zaslužila, kaže Gugićka.

Inače, dvije vrste hrvatske ženske rukometne reprezentacije u Umagu će odigrati kontrolni turnir protiv ekipa Tunisa i Mađarske. Anamariju Gugić poziv za nastup u majici s nacionalnim grbom zatekao je taman u fazi oporavka od lakšeg oblika bolesti. Za vrijeme slobodnog vikenda od obveza u prošlom kolu Prve lige Gugićka se otišla odmoriti u grad na Cetini.

- Sad je dobro, barem što se tiče krvi. Bilo je opasno, još me noge ne slušaju ponekad, ali i to ćemo popraviti, zaključuje Gugić.