ODBILA HYPO

Anamaria Gugić iz Zameta prelazi u Podravku

Utorak, 24. svibnja 2016. 00:56 Napisao  Patrik Mršnik

Moram priznati da mi je pomalo žao što je došao kraj riječkog dijela moje karijere, kaže Gugićka

Nedugo nakon Ćamile Mičijević, još će jedna igračica ŽRK-a Zamet s reprezentativnog popisa napustiti klub. Riječ je o 24-godišnjoj desnoj vanjskoj Anamariji Gugić koja će karijeru nastaviti u redovima Podravke.

Visoka ljevoruka igračica iz Sinja protekle je četiri sezone branila boje riječkog sastava nakon dolaska iz svog rodnog grada i istoimenog matičnog kluba u ljeto 2012. godine. S ekipom koja je ove godine obranila naslov prvakinja Gugićka će se zadržati najmanje jednu sezonu, na koliko je ugovor potpisan.

- Moram priznati da mi je pomalo žao zbog toga što je došao kraj riječkog dijela moje karijere. Znamo da je Podravka konstantni broj jedan, dogodila mi se ponuda koju jednostavno nisam mogla odbiti. Zadovoljili su me uvjeti u ugovoru, predstoji mi odrađivanje medicinskih formalnosti i parafiranje suradnje s Podravkom, kaže Gugićka.

Pred njom je bilo nekoliko ponuda među kojima je i ona austrijskog velikana Hypo Niederősterreicha, osmerostrukog prvaka Europe. Bilo je i kombinacija s norveškim predznakom, ali odabrana je Podravka, baza iz koje će sinjska topnica biti maksimalno blizu nacionalnom izborniku Goranu Mrđenu koji je opet ima pri vrhu svog popisa. Nije tajna da je njena lijeva ruka sve jača...

- Konačno sam prelomila neke stvari, preuzela mnogo više odgovornosti u igri i pomagala ekipi. Ovom sam sezonom od sve četiri riječke i najviše zadovoljna, zaobilazile su me ozljede, sve mi se posložilo i opet sam jaka. Znam po svojim igrama da je Zamet prošle sezone sa mnom dobio na širini napada, vjerujem da ću i Podravci biti od pomoći, kaže Sinjanka.

Gugićka je u Zamet svojevremeno stigla s reputacijom provjerene juniorske reprezentativke koja je po logici stvari i tijeku karijere trebala postati glavnom karikom seniorskog sastava nakon 2010. godine i Svjetskog juniorskog prvenstva u Južnoj Koreji.

Međutim, dosta se toga ispriječilo na tome putu, iako je kod obojice izbornika (Canjuga, Mrđen) bila na okupljanjima. I ona će ubrzo natrag u Rijeku na reprezentativnu obvezu protiv Makedonije (5. lipnja), može se dogoditi da u jednom trenutku na parketu za nacionalnu vrstu zaigra preklanjska bekovska linija Zameta (Mičijević - Milošević - Gugić)...

- Nadam se nastavku svojih dobrih igara. Teško bi mi se bilo vratiti bez ekipe koja je u svakom trenutku bila uz mene. U Zametu sam svlačionicu dijelila s prekrasnim djevojkama, bile smo pravi kolektiv i tako smo se ponašale na parketu. Moje suigračice zaslužuju sve pohvale, kao i trenerica Prosenjak koja je u mene imala mnogo povjerenja. Priznajem, trebalo me istrpjeti, kroz smijeh će Gugićka.

Ćamila Mičijević sjela je na autobus za Mađarsku, Anamaria Gugić iskrcat će se na istom magistralnom putu iz Rijeke, ali nešto bliže.

Kraj je svibnja, a već se čeka treće ime koje će napustiti riječki brod. Iz kancelarije Zameta još nema nikakvih signala, dani što dolaze mogli bi ponuditi barem dio rješenja slagalice za budućnost.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.