Adriana Prosenjak: U klubu se nitko ne sjeća da je Zamet ikada pobijedio Lokomotivu u Zagrebu

Ponedjeljak, 26. siječnja 2015. 12:02 Napisao  Marko Babić

Utakmica protiv Podravke jedna je od onih za koju bi mogao postojati veći interes, pozivam publiku da nam dođe pomoći, rekla je trenerica Zameta nakon 12. pobjede u nizu

Rukometašice Zameta vratile su se u Rijeku s vrijednim plijenom iz Zagreba. Dva boda iz utakmice protiv Lokomotive sigurno su jedna od najvećih pobjeda od kada je na klupu Zameta stigla Adriana Prosenjak. Nakon utakmice glavno je pitanje bilo da li je Zamet ikada pobijedio Lokomotivu u Zagrebu?

Prosenjak: Rezultat dovodi publiku
Utakmicu između  Lokomotive i Zameta prenosio je HTV i Riječani su imali priliku pratiti novu veliku predstavu Zamećanki koje sve više skreću pozornost na sebe.
- Svjesni smo da samo uspjeh i rezultat dovode gledatelje na tribine i to je normalno. Evo, utakmica protiv Podravke jedna je od onih za koju bi mogao postojati veći interes. Pozivam publiku da nam dođe pomoći, voljela bih da dođu u što većem broju i budu naš osmi igrač, rekla je Prosenjak.

- Evo, baš sam pričala s ljudima u klubu i nitko se ne može sjetiti da je Zamet ikada pobijedio Lokomotivu u Zagrebu, rekla je Adriana Prosenjak, trenerica koja je transformirala Zamet u respektabilnu ekipu protiv koje nitko nema pravo računati na pobjedu. Nedjeljna utakmica bila je najbolji primjer.

- Znale smo da će biti teško. Istina, Lokomotiva je bitno oslabljena, otišao je veliki broj igračica, ali opet to je sastav u kojem ima reprezentativki, igračice su odigrale niz ovakvih utakmica u karijeri. Mi se, pak, do sada nismo susretale s ekipom koja te čeka na deset metara i tu smo imale problema u napadu. Očekivala da će se to dogoditi. Moramo puno raditi, posebice na napadu, jer svaka bolja ekipa duboko će izaći u obrani i pritisnuti nas. Moramo pronaći rješenja kada naša križanja više ne budu davala rezultata. Obrana je bila dobra. Bilo je trenutaka kada smo igrali preplitko, ali 5-1 i 6-0 obrana je dobro funkcionirala uz odličnu Nikolinu Strukar na golu, posebice kada smo ostajali s igračem manje ili kada je trebalo zaustaviti sedmerac, ustvrdila je Prosenjak.

Zamet je izrazito mlada ekipa i zato je bilo još impresivnije kako su riječke rukometašice u završnici sačuvale mirnoću.  

- Uspjele smo se odvojiti u drugom dijelu, ali nismo zadržale prednost. Moram pohvaliti i čestitati igračicama, pokazale su karakter, volju i želju. Stvarno je sjajno kako su sačuvale mirnoću i hladnu glavu u završnici utakmice i pronašle rješenja u napadu. I u zadnjih trideset sekundi bile su uvjerene da Lokomotiva ne može zabiti gol i da će odnijeti pobjedu, rekla je trenerica Zameta.

Pobjednički niz sada broji 12 prvenstvenih utakmica.

- To je naravno jako pozitivno, sada i suparnici pomalo počinju brojati naše pobjede, ali jednom i tome mora doći kraj. Lijepo je dok traje, ali nismo time opterećene i ne dozvoljavam igračicama da ih to sputava i igru. Idemo iz utakmice u utakmicu. Svjesni smo da će i tome doći kraj i  nećemo to onda tragično shvatiti, rekla je Prosenjak.

Idući vikend na rasporedu je novi veliki izazov, u Rijeku stiže Podravka.

- Podravka je spremnija  od Lokomotive i od nas. Prošle su pripreme u Crnoj Gori, imaju u svojim nogama jakih utakmica i to je ono što nama najviše nedostaje. Ovaj tjedan ćemo analizirati suparnika, ali posebno i našu igru jer moramo se podignuti i raditi na otklanjanju pogrešaka. Motiva ne nedostaje, pripremit ćemo se kao i za svaku utakmicu. Poznajemo se jako dobro, nema tu previše tajni.  Nadam se da će nas i publika doći podržati u velikom broju, zaključila je Adriana Prosenjak.