Valter Matošević: Nakon Gorice najveći nam je dobitak saznanje da možemo kvalitetno odigrati

Ponedjeljak, 17. svibnja 2021. 16:11 Napisao/la  KS

Gorica je odlična ekipa, oni su definitivno za ligu šest, tako da je ova pobjeda tim bolja, tim veća i tim slađa. A o važnosti i da ne govorim, kaže trener Zameta

Valter Matošević
Valter Matošević

Rukometaši Zameta sezonu su otvorili pobjedom protiv Gorice.

S obzirom na sve okolnosti malo je tko Zamećanima davao neke prevelike izglede, pa je pobjeda protiv momčadi kojoj je za dlaku izmakao nastup u Ligi šest bitno dobila na značaju.

- Zadovoljan sam. Nadao sam se da možemo, bez obzira tko bio s druge strane. Gorica je odlična ekipa, oni su definitivno za ligu šest, tako da je ova pobjeda tim bolja, tim veća i tim slađa. A o važnosti i da ne govorim. Za nas je to definitivno značajna pobjeda, jako puno briga rješavamo ovom pobjedom, reći će Valter Matošević, trener Zameta.

Pobjeda protiv Gorice vrijedi dvostruko, nekompletnoj momčadi Zameta trebao je ovakav nastavak prvenstva, puno će to momčadi značiti po pitanju samopouzdanja.

- Sada u Bjelovar idemo rasterećeni. Nakon toga dočekujemo Dubrovnik i tu ćemo završiti prvi dio Lige za ostanak. Onda nam slijedi teško gostovanje u Vinkovcima... Ova nam je pobjeda puno toga okrenula, a uzmemo li u obzir to kako smo trenirali u minulih mjesec dana najveći nam je dobitak upravo to saznanje da možemo kvalitetno odigrati. Čestitam dečkima, taj voljni moment, svi su dali sve. Odigrali smo odličnih 60 minuta protiv momčadi koja stalno vuče brzi centar, a to nije lako, nastavit će Valter.

Zamećani nisu bili kompletni tijekom ovog razdoblja pauze, nisu bili kompletni niti protiv Gorice, a i među igračima koji su iznijeli teret pobjede ima onih načetih nekim ozljedama.

- Imamo mali roster, a kada iz toga rostera ispadnu dva igrača to je abnormalno puno. Bio sam prisiljen povući igrače 2004. godište iz druge ekipe da bismo mogli normalno trenirati. Oni su u sastavu, na njima je da treniraju i marljivo rade, a minutaža će doći samo od sebe. Bilo bi jako dobro čim prije riješiti pitanje ostanka i onda tim dečkima dati malo više prostora, takav je cilj, ali i tu moramo biti oprezni, ne treba ih prerano stavljati u vatru, ovo je ipak seniorska liga i to je za te dečke potencijalna opasnost. No, minutažu će apsolutno dobiti, zaključit će Valter Matošević.