Rijeka u Kranjskoj Gori, pogled na roster otkriva najveći deficit na poziciji prvoga napadača

Ponedjeljak, 27. lipnja 2022. 14:29 Napisao/la  Igor Vranić

Među sadašnjim klasičnim napadačima nema igrača koji Draganu Tadiću jamči barem desetak pogodaka po sezoni

Haris Vučkić, jedini gol-igrač nije klasični napadač
Haris Vučkić, jedini gol-igrač nije klasični napadač Foto: HNK Rijeka/Facebook

Dragan Tadić i njegov pomoćnik Fausto Budicin obavili su prvu selekciju igrača, u drugom dijelu priprema u Kranjsku Goru poveli su 29 igrača među kojima su trojica novih (Vrančić, Pavlović, Alvarez) pojačanja i jedno (Krešić) provjereno pojačanje.

Tri tjedna prije početka sezone letimičan pogled na roster (fotografija dolje) otkriva najveći deficit kvalitete na poziciji prvoga napadača, Tadić trenutačno raspolaže samo s jednim klasičnim napadačem (Obregon), koji je prošle sezone igrao kada Josip Drmić nije mogao ili nije htio igrati.

Kolumbijac je u HNL stigao u veljači 2020. godine (Varaždin), nakon dvije i pol sezone ne mogu se više sakriti limiti...

Haris Vučkić nije klasični napadač, mladići (Frigan, Karrica, Bristrić) koji su prošle polusezone igrali u Hrvatskom dragovoljcu daleko su od statusa stožernih igrača momčadi Rijeke koja se želi boriti za trofeje.

Spomenutim napadačima treba dodati dvojicu bočnih napadača (Ampem, Bušnja), koji su prema klupskoj sistematizaciji završili među veznjacima iako su prije napadači i/ili braniči nego veznjaci.

Ako se izuzme Vučkić, koji prema napadačkom profilu spada u (među)prostor, među spomenutim klasičnim napadačima nema igrača koji Tadiću jamči barem desetak pogodaka po sezoni.

Ovdje treba pokucati na vrata generalnog menadžera Roberta Palikuče i skrenuti mu pažnju da je zadnjih sezona Rijeka uvijek imala napadače (Drmić, Andrijašević, Čolak...), koji su bili u vrhu ili na vrhu ljestvice strijelaca.

Drugačije se ne može do trofeja!

Vezni red već izgleda sasvim pristojno, odokativno se nameće dovođenje još jednog kvalitetnog veznog igrača napadačkih sklonosti, što znači da po sezoni postiže četiri, pet pogodaka...

Bit će posebno zanimljivo pratiti razvoj karijere mladoga Veldina Hodže, koji je u dresovima Orijenta 1919 i Hrvatskog dragovoljca iskazao potencijal "box to box" veznjaka modernog kova.

Da u utakmicama protiv jakih protivnika ne bi bilo problema, otraga svakako nedostaje još jedan središnji branič na kvalitativnoj razini dvojice najboljih stopera (Krešić, Pavlović).

U praksi treba dovesti još najmanje trojicu (napadač, veznjak, stoper) istinskih pojačanja da bi Tadić mogao argumentirano reći da ide na pobjede prije svake utakmice protiv Hajduka i Osijeka.

Ovako Tadić može govoriti što god hoće, ali ako  u utakmici protiv Šibenika ne bude mogao igrati Jorge Obregon, trener Rijeke već će u prvom kolu morati kemijati  u igri na postavljenu obranu...

Evo rostera:

SuperSport HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 GNK Dinamo 8 10
2 HNK Hajduk Split 4 6
3 NK Lokomotiva 1 6
4 HNK Šibenik 0 6
5 NK Slaven Belupo -3 5
6 HNK Rijeka -1 4
7 Osijek -1 4
8 Varaždin -2 4
9 NK Istra 1961 -5 4
10 HNK Gorica -1 2