ISTRA 1961 - RIJEKA Filip Bradarić: Istra na Rijeku zasigurno gleda drugačije nego na sve ostale klubove

Petak, 11. ožujka 2016. 13:19 Napisao  Patrik Mršnik

Mi smo Rijeka, znamo što Rijeka znači u HNL-u, jasno je da ne smijemo bježati od uloge favorita, kaže Bradarić

Jedno od mjesta u veznom redu na utakmici dvadeset i sedme prvenstvene dionice protiv Istre 1961 u Puli mogao bi upotpuniti Filip Bradarić, jedna od okosnica riječke sredine terena ove sezone. Neko vrijeme mučila ga je ozljeda, sada je opet spreman za nove izazove. Prvi među takvima je baš onaj u Puli.

Armada on tour
Na Drosini ima mjesta za pet stotina navijača Rijeke. Toliko je ulaznica u prodaji za njihov sektor stadiona. Očekuje se da će sve ulaznice za navijače Rijeke biti rasprodane, a jedina je obavijest glede putovanja ta da se Riječani na izlazu s istarskog ipsilona moraju naći do 16 sati kako bi neometano i sigurno stigli na stadion

- Najvažnije je da smo se mi vratili našim starim navikama - pobjedama. Puni samopouzdanja idemo na to gostovanje u Pulu koje će biti dosta teško, što znamo iz prijašnjih susreta. Nikad u Puli nije bilo lako igrati, neće biti ni sada. Gledao sam ih u posljednje vrijeme, možda jesu pri dnu ljestvice, ali idu na glavu i bore se za svaku loptu, kaže Bradarić.

Bivši veznjak Hajduka koji je svojedobno bio najveća želja trenera Keka s optimizmom gleda na sljedeće Rijekino gostovanje.

- Jednako je važno za nas da u Pulu dođemo s ciljem da se postavimo pobjednički, onako kako radimo i treniramo cijeli tjedan. Sigurno nas čeka puno duela, mnoštvo odbijenih lopti gdje moramo biti koncentrirani. Mi smo Rijeka, znamo što Rijeka znači u HNL-u, jasno je da ne smijemo bježati od uloge favorita. Ako u susret uđemo koncentrirani i zaboravimo na neke probleme koji nas muče i ruše koncentraciju - vraćamo se s tri boda, dodao je veznjak Rijeke.

Bradarić na terenu izgleda sve bolje, pouzdanije i čvršće. Posebno se to dade primijetiti u posljednjim tjednima, nakon jedinog ovosezonskog poraza u prvenstvu. Samopouzdanje je zadobio, no ono, prema njegovim riječima, nije najvažnije.

- Sigurno da je samopouzdanje dosta bitno kod svih igrača, tako i kod mene. Najvažnije je biti koncentriran na svakom treningu, a onda dolaze i utakmice na kojima moraš pokazati sve ono što si radio. Ne treba misliti na neke sporedne stvari, svi smo zajedno na terenu da radimo maksimalno. Sve je na ekipi, na kraju krajeva, kaže Bradarić.

Protiv Istre je u Rijekinom dresu odigrao već dosta utakmica. Njegova je momčad u ulozi favorita, no ta se utakmica ne smije shvatiti olako. Prvenstveno, tome je tako zbog rivaliteta koji je uvijek prisutan na regionalnim derbijima.

- Postoji rivalitet, i preko novina se to naglašava. Istra na Rijeku zasigurno gleda drugačije nego na sve ostale klubove. Oni će se tako postaviti, ići će na glavu i ako ne uspijemo prihvatiti takav ritam, bit će teško. Međutim, ako se od početka suprotstavimo na pravi način, neće biti nikakvih problema, kaže Bradarić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.