DRAGAN TADIĆ

Treći domaći trener u mandatu Damira Miškovića

Ponedjeljak, 20. lipnja 2022. 16:30 Napisao/la  Igor Vranić

Rijeku nije vodio domaći trener od 9. ožujka 2013. godine, kada je u utakmici 23. kola protiv Intera debitirao Matjaž Kek

Dragan Tadić
Dragan Tadić Foto: HNK Rijeka

Službeno priopćenje HNK-a Rijeka zbunilo je javnost, riječki prvoligaš objavio je da će Dragan Tadić i Fausto Budicin zajedno voditi novu momčad u novoj sezoni.

Formalno, Dragan Tadić je postao tehnički direktor nadležan stručnom stožeru u kojemu je Fausto Buducin glavni trener.

U praksi je trener momčadi Rijeke postao Dragan Tadić, koji još uvijek nema potrebnu trenersku licenciju.

Tadić je utakmice Hrvatskog dragovoljca prošle sezone vodio kao pomoćni trener, glavni trener u zapisnicima bio je Krešimir Sunara.

Kako god bilo, Damir Mišković vratio se na početak mandata što se tiče porijekla trenera.

Kada je postao predsjednik Uprave kluba u vlasništvu milijardera Gabrielea Volpija, u privatizaciji kluba naslijedio je trenera Ivu Ištuka.

Brzo je bh-trenera zamijenio domaćim trenerom, Dragan Skočić sjeo je na klupu Rijeke u razdoblju borbe za ostanak u Ligi 14.

Nije dugo trajao, nakon mjesec dana Mišković je današnjega izbornika Irana smijenio na neobičan način, nakon poraza od Cibalije smijenjen je praktično na parkiralištu.

Elvis Scoria postao je trener dva kola prije kraja sezone u kojoj je Rijeka ostala u Ligi 12 nakon što je Dugopolje ostalo bez prvoligaške licencije.

Scoria je bio zadnji domaći trener u Miškovićevu mandatu do Dragana Tadića.

Vodio je Scoria momčad u sezoni 2012/13 do 21. kola, utakmicu 22. kola u Puli protiv Istre 1961 vodio je Srećko Juričić, 9. ožujka 2013. godine u 23. kolu na klupi Rijeke u utakmici protiv Intera debitirao je Matjaž Kek.

Nakon nešto više od devet godina Dragan Tadić postao je treći domaći trener u Miškovićevu mandatu nakon što vlasnik Rijeke nije uspio angažirati stranoga trenera kojega je želio.

Tadić je izdanak riječke škole nogometa, bivši igrač Rijeke kao trener u Prvoj HNL debitirao je zimus na klupi Hrvatskog dragovoljca, druga momčad Rijeke pod njegovim vodstvom ostavila je jako dobar dojam, Tadić je u proljetnom dijelu sezone osvojio više bodova od Šibenika, najveću pobjedu ostvario je protiv Rijeke...

Priliku je Tadić dobio kao većina domaćih trenera u klupskoj povijesti, u okolnostima kada nije bilo dovoljno novaca za zvučnija imena.

Tadićevim imenovanjem počinje novi ciklus na Rujevici, novi trener treba složiti novu okosnicu momčadi, njegov uspjeh ove sezone najviše će ovisiti o igračima koje će Mišković dovesti do kraja prijelaznog roka.

Što god tko mislio o smanjenim Miškovićem ulaganjima zadnjih sezona, unatoč činjenici da Hajduk i Osijek zadnjih godina ulažu sve više, Rijeka je zadnje dvije sezone imala bolje igrače nego trenere.

Da Mišković u završnicama sezona nije bio onako tolerantan prema Simonu Rožmanu i posebice prema Goranu Tomiću, Rijeka bi sigurno drugačije završila zadnje dvije sezone.

Tadić je zaslužio barem isti tretman!