MATIJA PETROVIĆ ISTIČE

Trener Horvat zna koliko mogu pružiti u napadu

Nedjelja, 16. veljače 2014. 18:16 Napisao  Patrik Mršnik

Pozicija napadača mi nije strana, igrao sam krilnog napadača u omladinskom pogonu Rijeke, kaže Petrović

Najprije je bio napadač, pa bek, a sad je opet napadač. Kako kaže, silom prilika. Nema ozlijeđenih Bijelića, Čuturila, Muminovića, popis je dugačak. Uslijed kadrovskih problema, Alen Horvat je kroz pripremni period bio primoran aktivirati prinudno rješenje, Matiju Petrovića na poziciju napadača.

- Pozicija napadača mi nije strana. Igrao sam krilnog napadača kroz cijeli omladinski pogon u Rijeci sve dok me tadašnji trener Pučić nije prebacio na desnog beka. Bilo je to u zadnjoj juniorskoj godini u Rijeci, a po prelasku u Pomorac kod Alena Horvata sam kao ulazni junior igrao krilo. Horvat zna koliko mogu dati na toj poziciji, a to sam u pripremnom periodu znao koristiti.

Petrović se kroz zimski period afirmirao i kao vrstan malonogometaš. S Dinocopom osvojio turnir Crikvenica 2013, te bio jedini strijelac finalnog dvoboja, tako da se i u dvorani nadavao golova. Misli stoga da će ostati u špici Pomorca. Zašto ne...

- Sve dok budem odrađivao zadatke koje trener postavi ispred mene mislim da ću ostati na toj poziciji. Mišljenja sam kako sam do sada sve korektno odradio i dat ću sve od sebe da se taj dobar period nastavi. Moram ovim puitem spomenuti i Vedrana Gerca s kojim je zaista gušt igrati u paru.

Nakon oskudnog broja pogodaka Pomorca u prvoj polusezoni može se očekivati da bi spomenuti dvojac Petrović - Gerc mogao dati stabilnost u tom segmentu. Pripremni period, prema Petrovićevim riječima, prošao je dobro.

- Sve ide u željenom smjeru. Odigrali smo puno utakmica, u većini smo bili dobri. Ohrabruju nas igre protiv Istre i banjalučkog Borca, ali imali smo i loš dan protiv Gyora. Iz toga smo poraza izvukli pouku, nastojat ćemo greške iz tog susreta popraviti i krenuti dalje, zaključio je Petrović.