PRIMORJE - SPANDAU Ivan Asić: Vjerujem da ćemo u našem bazenu odigrati kvalitetnije nego u Berlinu

Četvrtak, 10. ožujka 2016. 14:25 Napisao  Patrik Mršnik

Mislim da možemo zaboraviti tu utakmicu u Berlinu. Ono što je prošlo više se ne može vratiti ni na koji način, kaže trener Primorja EB uoči utakmice s njemačkim prvakom (subota, 19)

Sve je kroz prethodnih dvadesetak dana u riječkom vaterpolu bilo u znaku priprema za dvoboj sedmog kola Lige prvaka. Na Kantridu u subotu dolazi njemački prvak Spandau 04, utakmica je to koja se pobijediti mora. Pravo na kiks, ako se misle plasirati na Final Six u Budimpeštu početkom lipnja, Primorjaši nemaju.

Isto vrijedi i za preostala tri dvoboja nakon ovog s Nijemcima, ali treba krenuti od prve, početne prepreke. Šest laganih pobjeda u jednako toliko dvoboja odigrali su Riječani nakon maestralnog slavlja nad Jugom u sklopu regularnog dijela Regionalne lige, no sve će - od POŠK-a do Solarisa trebati brzo zaboraviti.

Liga prvaka - skupina A, parovi 7. kola
Eger - Jadran Carine (subota, 16.15)
Primorje - Spandau 04 (subota, 19)
Olympiakos - Barceloneta (subota, 19.30)
Poredak: Olympiakos 12, Eger i Barceloneta po 11, Primorje EB 8, Spandau 3, Jadran Carine 2 boda

- Razmišljamo samo o pobjedi, na ostvarenje toga cilja maksimalno smo koncentrirani. Učinit ćemo sve što je u našoj mogućnosti za uzimanje sva tri boda. Očekuje nas jedan protivnik koji igra izuzetno čvrsto na fizičkoj bazi, Spandau je disciplinirana momčad, ali vjerujem da ćemo mi na našem bazenu odigrati puno kvalitetniju utakmicu od one kakvu smo odigrali u Berlinu, rekao je trener Ivan Asić u najavi ogleda što će u Rijeci početi u subotu od 19 sati.

U Berlinu je, u posljednjoj utakmici kalendarske 2015. godine za riječki sastav bilo mnogo muka. Dvanaestog dana dvanaestog mjeseca upisan je rezultat od 9:9, Primorje je konstantno hvatalo njemačku prednost koja je u nekoliko navrata (3:1, 5:3, 6:4) iznosila dva pogotka.

Gol za bod iz Njemačke dao je Miho Bošković, minutu i pol prije kraja utakmice, a Riječani su u posljednjim sekundama morali strahovati i za taj jedan bod. Dojam je da je sada stanje u momčadi mnogo bolje, no to će trebati prikazati u bazenu.

- Nadam se da smo sada, u ovih dvadesetak dana koliko smo na okupu uhvatili pravi ritam. Igrači su napokon bili kući, što je jako bitno ako se zna da je ova sezona izrazito teška, s puno putovanja, reprezentativnih obveza... Radili smo na ispravljanju nekih grešaka koje su nam se ponavljale u prošlosti, nadam se da ćemo se već u utakmici protiv Spandaua pokazati u nekom boljem svjetlu.

Utakmica odigrana sredinom prosinca neće imati mnogo dodirnih točaka s ovosubotnjom, iako se radi o istim ekipama koje se sastaju tek na promijenjenom mjestu radnje. Nijemci su do sada uspjeli skupiti tri remija (kod kuće s Olympiakosom i Primorjem te u Herceg Novom), a njihove šanse za plasman na završnicu objektivno nisu ni postojale. U konkurenciji Olympiakosa, Barcelonete i Primorja netko će morati ispasti, Spandau s mrvicama nije mogao napraviti puno.

- Mislim da možemo zaboraviti tu utakmicu u Berlinu. Ono što je prošlo više se ne može vratiti ni na koji način. Mi se okrećemo svakom novom protivniku, ne gledamo daleko u budućnost već samo na sljedeću obvezu. Najvažnije je da mi budemo ekipa, treba ginuti jedno za drugo, treba igrati složno. Ako u takvoj igri protivnik bude bolji, treba mu čestitati, ali vjerujem da nas malokoja ekipa može pobijediti kad odigramo na tako visokoj razini, završio je Asić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.