PETAR MUSLIM ODLAZI: Ova je momčad Primorja trebala osvojiti barem jednu europsku titulu

Subota, 21. svibnja 2016. 12:37 Napisao  Patrik Mršnik

Trebali smo biti bolji za još tridesetak posto, žao mi je što nismo bili onako ubojiti kao prošlih godina. Kad se sve zbroji, pet riječkih godina ostat će zauvijek u mom sjećanju, reći će Muslim.

Petar Muslim jedan je od onih koji odlaze iz Primorja EB. Nije jedini, zapravo, pitanje je - tko će ostati u seniorskom sastavu vaterpolskog kluba s Kantride, momčadi koja je riječke navijače redovito uveseljavala proteklih godina.

Splitski napadač trenutno uživa na kratkom, ali slatkom odmoru uoči početka priprema hrvatske reprezentacije za Olimpijske igre što će se ovoga ljeta održati u Rio de Janeiru. Kažu Barakude, bit će ih na svim zemljopisnim širinama.

- A joj, samo me nemojte pitati gdje sve idemo. Znam samo da se okupljamo 30. svibnja, obići ćemo nekoliko destinacija od kojih neke još nisu ni potvrđene. Moramo se dovesti u optimalnu razinu forme, mi smo ti koji u Riju branimo naslov olimpijskog pobjednika, kaže Muslim.

Primorje je njegov klub još jedno kratko vrijeme, što će potvrditi i njegova razmišljanja o vaterpolskoj budućnosti. Kapicu riječkog sastava nosio je pet godina, naosvajao se trofeja u domaćim i regionalnim vodama, stizale su i europske srebrne (Oradea 2012, Barcelona 2015) odnosno brončana (Barcelona 2014) medalja. Ova sezona nije donijela trofej, čak ni borbu za europski naslov pa je Muslimova ocjena logična.

- Odigrali smo najlošiju sezonu otkako smo u ovakvom sastavu, u to nema dileme. Nismo se uspjeli izdići kao momčad u većem dijelu sezone. Počeli smo dobro, ali taj niz uspjeha trajao je kratko. Trebali smo biti bolji za još tridesetak posto, žao mi je što nismo bili onako ubojiti kao prošlih godina. Kad se sve zbroji, pet riječkih godina ostat će zauvijek u mom sjećanju, reći će Muslim.

I on, kao i mnogi žali za europskim trofejem. Primorje je u dva navrata stiglo do srebra, jednom je bilo brončano. U rumunjskoj prije četiri godine Pro Recco nije imao ozbiljniju konkurenciju osim Primorja koje je na taj Final Four stiglo kako bi mu pomrsilo račune. Ipak, za dvije prilike u Barceloni može se žaliti.

- Ova je momčad trebala po meni imati minimalno jednu osvojenu Ligu prvaka. Kakvi su sve igrači prošli kroz ovaj klub, od Sukna, Obradovića, braće Varga pa sve do nas koji smo ovdje bili još ove sezone. No, sport je tada u Barceloni pokazao koliko je nepredvidljiv,  nažalost nismo mogli uzeti medalju sjajniju od srebrne, kaže Muslim.

Primorje se s jeseni okreće mladim snagama, što bi u kvalitativnom smislu barem za neko vrijeme trebalo značiti da se srozava za nekoliko razina. Na europskoj završnici u Budimpešti nema ga ove godine, teško će se na Final Six turnir probiti s mladim kadrom, no tko zna... Petar Muslim ove godine ima svog favorita...

- Jug igra cijele sezone lijepo, pokazali su protiv nas u vezanim utakmicama da su konstantni. Dogodio im se jedan težak poraz u Reccu, a žale i za Regionalnom ligom u Rijeci,  kada smo ih  pobijedili. Ostalo su sve odigrali vrhunski. Navijam za njih, ipak je to naš klub koji može zasoliti juhu Pro Reccu ponovo. Objektivno, Pro Recco je opet iznad svih, ali se ne smije zaboraviti da se igra u Mađarskoj gdje će Szolnoki i Eger pred pet tisuća svojih navijača imati igrača više u bazenu. Sigurno da i Olympiakos ima što za ponuditi, a ni Barceloneta nije bauk, to je pokazala prije dvije godine kada je uzela titulu, kaže Muslim.