Nikola Dedović, napadač Primorja: To što smo izgubili nekoliko utakmica ne znači da stvari nisu dobro postavljene

Nedjelja, 27. ožujka 2016. 03:32 Napisao  Patrik Mršnik

 Imamo vremena da se pripremimo za preostale obveze i da se pokažemo u što boljem svjetlu do kraja sezone, dodaje nekadašnji prvak Europe s Partizanom, a danas član Primorja.

Vaterpolisti Primorja su u finalu Prvenstva Hrvatske. Bit će to šesta uzastopna finalna serija za domaći pehar u kojoj će sudjelovati Riječani koji su se nakon tri poraza od Juga (10/11, 11/12, 12/13) uspjeli osladiti s dva naslova državnog prvaka u prethodne dvije sezone. Najprije protiv Mladosti (13/14) koja je tada u polufinalu senzacionalno, s 2:0 u pobjedama izbacila Juga, a onda i protiv Dubrovčana nakon pet utakmica u finalnoj seriji lanjske sezone.

I ove će godine od 23. travnja krenuti završni čin borbe za titulu šampiona baš s Jugom. Do tada, Primorjaši (barem onaj dio koji nema reprezentativnih obveza) imaju dvadeset slobodnih dana, sve do 16. travnja, kada slijedi domaći ogled Lige prvaka protiv Olympiakosa, a onda još tjedan do novog puta u Dubrovnik.

Po prikazanom u dvije utakmice protiv Mladosti, teško je vjerovati da bi i najvatreniji navijači Primorja stavili ruku u vatru za obranu naslova. Istina je, Primorje je najjače kada treba biti najjače, a to su pokazali u četiri prethodne sezone, ali i ove kada je Jug trebalo savladati u Rijeci za kratkotrajni povratak psihološkog mira.

Ipak, teško se oteti dojmu da je protiv Mladosti sve valjalo. Momčad koja je prethodnih godina, kao i u finalu PH prije dvije sezone bila lak zadatak pretvorila se u predmet strepnje kao nekada kad je bila državni prvak na redovnoj bazi.

Stvari smiruje Nikola Dedović, koji je upozorio na snagu Mladosti koju se nipošto ne smije podcijeniti.

- Odigrali smo tešku utakmicu u Zagrebu, očekivali smo isti takav sudar i ovdje. Najbitnije je da smo prošli u finale. Sad imamo dovoljno vremena da se dodatno konsolidiramo i odmorimo. Znamo što nas čeka, to je veliko finale protiv Juga za, barem po meni, najvažniji trofej sezone. Kup i Regionalna liga su svojevrsna predigra za ovo što će se odvijati u svibnju i lipnju, kaže Dedović

Glede svibnja, moguće je da PH završi i prije početka tog mjeseca. Prve tri utakmice finalne serije igraju se 23., 26. i 29. travnja nakon čega slijedi stanka zbog obveza brazilske reprezentacije na interkontinentalnom turniru Svjetske lige u japanskoj Yokohami (10. - 15. svibnja). Tek po povratku Jugovih Brazilaca (Perrone, Vrlić) odigrat će se preostale eventualne dvije utakmice i to pod uvjetom da netko od rivala ne odnese sve tri pobjede u prva tri susreta.

Što se pak lipnja tiče, situacija u skupini Lige prvaka također nije najbolja, a Final Six se održava upravo u prvom vikendu šestog mjeseca.

- Imamo vremena da se pripremimo za preostale obveze i da se pokažemo u što boljem svjetlu do kraja sezone. Sada smo odigrali dva susreta s Mladosti koja je izrazito dobro fizički pripremljena ekipa, brzo plivaju i pokazali su da neće biti lak zadatak nikome sljedeće sezone ukoliko ostanu na okupu ili se pak dodatno pojačaju. Što se nas tiče, svi sa strane govore da u momčadi nije dobra atmosfera, ja se s time uopće ne bih složio. To što smo izgubili nekoliko utakmica ne znači da stvari nisu dobro postavljene. Potrudit ćemo se to i dokazati kroz sljedeće dvoboje u svim natjecanjima, kaže Dedović.