Ivan Asić, trener Primorja: Nadam se da nas život na kotačima neće poremetiti

Petak, 07. ožujka 2014. 11:33 Napisao  Patrik Mršnik

Moramo protiv Šibenika dozirati najjače, ulaze mladi Rakovac, Vrlić, Čubranić, računamo na njihov angažman u susretu u kojem se isto tako moraju ostvariti tri boda, kaže Asić.

Za sportske laike pobjeda vaterpolista Primorja u zaostalom susretu 16. kola Jadranske lige nad POŠK-om od 21:1 izgleda nestvarno. No, svakom tko je sinoć pohodio bazen na Costabelli bilo je jasno da bi Splićani teško zabili više od toga i da se igralo do današnjih jutarnjih sati. Lakoća izražavanja Primorjaša nešto je što gledatelji vide na svakoj utakmici, a više nije važno ni kako se protivnik zove. Jasno je da je sportski nadati se, ali POŠK na bilo što više od nekoliko pogodaka protiv atomskih bijelih kapica nije mogao računati.

Ivan Asić u četvrtak je poslao udarnih četrnaest u bazen. Svi su igrali, dobili svoj obol u jednoj od najuvjerljivijih pobjeda nekog kluba u Jadrasnkoj ligi ove sezone. U subotu će (20.30) stvari biti dosta promjenjene budući da bi se većina prvotimaca mogla odmoriti uoči važnih reprezentativnih i klupskih obveza.

- Odmaramo Vićana, Muslima, Buljubašića, braću Varga... Moramo protiv Šibenika dozirati najjače, ulaze mladi Rakovac, Vrlić, Čubranić, računamo na njihov angažman u susretu u kojem se isto tako moraju ostvariti tri boda. Protiv POŠK-a smo odigrali  ozbiljnu utakmicu, ja sam zadovoljan angažmanom od prve do zadnje minute, htjeli smo održati kontinuitet utakmica za naše prvotimce koji će protiv Šibenika dobiti svojevrsnu poštedu, kaže Asić.

Vaterpoliste nakon odrađivanja obveza protiv Šibenika čeka novi veliki tjedan. U utorak je na rasporedu ogled petoga kola Sjetske lige u kojem hrvatski reprezentativci u grčkom Patrasu moraju odmjeriti snage s domaćinom. Unatoč dvama porazima u prva dva domaća nastupa, Barakude zbog dva ostvarena boda nakon poraza iz peteraca još uvijek mogu proći do završnog turnira u Dubaiju. Trebat će u grčkom Patrasu slaviti, kao i u ogledu zadnjega kola, 15. travnja kod Mađara u Pečuhu. Nakon izleta u Grčku valja se vratiti, u subotu je na rasporedu možebitna utakmica sezone. U Rijeku u sklopu sedmog kola Lige prvaka dolazi talijanski šampion Pro Recco na novi okršaj ponajboljih svjetskih momčadi.

- Imamo to putovanje u Grčku, znamo koliko nama kao reprezentaciji znači pobjeda ostvarena na takvom gostovanju. Njome bi nas doveli u situaciju da u posljednjem kolu u Mađarskoj izravno odlučujemo o putniku na završni turnir Svjetske lige, a to nije mala stvar za pomlađenu reprezentaciju, govori Asić iz perspektive pomoćnika izbornika Ivice Tucka.

- Što se tiče Recca, ne bih rekao da je to utakmica sezone, jer će takvih biti još podosta, ali da je važna - itekako jest. Recco nam dolazi znajući da je to njima moda i posljednja prilika da nas uhvate na ljestvici, no ovise i o Jugu. Nadam se da nas ta silna putovanja i ritam kojeg treba iznijeti neće skupo stajati. Već smo zbog Australije izgubili Sandra Sukna, ne trebaju nam novi zdravstveni problemi.