Liga prvaka: Primorje, Jug i Pro Recco s podjednakim izgledima iščekuju Barcelonu

Srijeda, 12. ožujka 2014. 15:47 Napisao  Patrik Mršnik

Primorje je objektivno i više od pola koraka ispred pratnje, jer u posljednja četiri kola ima tri domaća susreta uz gostovanje u Dubrovniku koji odjednom više nije 'uklet'.

Vaterpolska Liga prvaka polaganim korakom ulazi u svoju završnu fazu grupnog dijela natjecanja. To znači da se borba između Juga, Primorja i Pro Recca za preostala dva mjesta na velikoj završnici u Barceloni zahuktava u punom smislu. Puno bi odgovora mogla ponuditi već ova subota, kada Pro Recco dolazi u Rijeku na noge Primorju koji ima jednu utakmicu 'u rukavu', tri boda više u odnosu na trojac koji mu nemilo puše za vratom. Na rezultate Barcelonete ipak ne treba gledati budući da je Kataloncima mjesto pod suncem na Picornellu osigurano.

{jb_blackbox-right}Liga prvaka - skupina A

7. kolo (15.3.): Primorje EB - Pro Recco, Jug CO - Barceloneta, Olympiakos - Eger

8. kolo (26.3.): Primorje EB - Olympiakos, Eger - Jug CO, Pro Recco - Barceloneta
9. kolo (9.4.): Jug CO - Primorje EB, Olympiakos - Pro Recco, Barceloneta - Eger
10. kolo (3.5.): Primorje - Barceloneta, Olympiakos - Jug, Pro Recco - Eger

Poredak: Primorje EB 13, Pro Recco, Barceloneta i Jug 10, Olympiakos 6, Eger 3 boda{/jb_blackbox-right}

Uz dvoboj na Costabelli, vatra će nesumnjivo gorjeti i u Gružu. Vaterpolski Dubrovnik je uzdrman kao rijetko kada, zaredali su izabranici Veselina Đuhe poraz od Primorja i Pro Recca, pa im se dogodio remi u Zagrebu protiv Mladosti. Od 'jedinice' u Jadranskoj ligi uoči doigravanja već su digli ruke, a u subotu im od 16 sati predstoji igrati protiv Barcelonete. Davljenik koji je već 'unutra' mogao bi tako opravdati taj epitet i ugroziti nasukale Dubrovčane. Španjolci su na svom bazenu pobijedili i Primorje i Jug, pa ne treba čuditi ukoliko iznenade još jednom u gradu podno Srđa.

Otvara se niz kombinacija, a može se dogoditi da u trokutu odlučuje i gol-razlika, međusobni omjer i ostali statistički parametri. Primorje je objektivno, i više od pola koraka ispred pratnje jer u posljednja četiri kola ima tri domaća susreta uz gostovanje u Dubrovniku koji odjednom više nije 'uklet'. Borba za zadnji vagon Barcelona expressa počinje!