Antonio Petrović, vaterpolist Primorja: Pro Recco sigurno ne dolazi s bijelom zastavom

Četvrtak, 13. ožujka 2014. 14:17 Napisao  Patrik Mršnik

Gledajući momčad Pro Recca, vidim da su se znatno popravili. Digla ih je i pobjeda protiv Juga od dva pogotka razlike, svijesni su da su bolji od Dubrovčana, govori Petrović.

Odbrojava se sitno do dolaska talijanskog vaterpolskog giganta u Rijeku. Službeno ga nije bilo gotovo cijele dvije godine, od finala Jadranske lige za sezonu 2011/2012. Pro Recco je Kantridu pohodio rane jeseni kada je s Primorjem odradio tri dana zajedničkog treniranja, uoči za njih odsudnog europskog dvoboja u kvalifikacijama Lige prvaka. Talijani su preko Crvene zvzede došli u još težu skupinu A, u sklopu koje se ove subote od 19 sati održava utakmica s Primorjem.

Antonio Petrović, crnogorski branič u redovima momčadi Ivana Asića pristigao je na Costabellu upravo iz talijanske lige. Savona je bila njegov klub, a o Pro Reccu ima samo riječi hvale.

Roje: I ako pobijedimo, nije gotovo!
Sportski direktor Zoran Roje na kraju obraćanja novinarima apostrofirao je bitno:
- Pobjedom protiv Pro Recca apsolutno ništa nije riješeno u našu korist. Ostat će još tri kola u kojima će tri momčadi tražiti što bolje igre i kiks suparnika. Moram i nakon Recca, kako god završilo ostati koncentrirani.

- Sigurno je da se Pro Recco smatra glavnim favoritom za prolazak na Final Six u Barcelonu. Gledajući ih, vidim da su se od poraza protiv nas u Soriju znatno popravili. Digla ih je i pobjeda protiv Juga od dva pogotka razlike, svijesni su da su bolji od Dubrovčana, govori Petrović.

U momčad Pro Recca od dvoboja u Soriju, osmog dana nove godine vratio se glavni trener Pino Porzio. Čovjek je to koji je s klubom osovojio sve, upravo te 2012. godine. Povratnik u momčad nakon ozljede je i Maro Joković. Bivši Jugaš u posljednjem je kolu na teškom gostovanju kod Acquachiare u pobjedi 14:7 postigao tri zgoditka i nagovjestio da bi mogao ponovno biti opasna za Riječane.

- Pro Recco ovdje sigurno ne dolazi s bijelom zastavom, učinit će sve da nam zaprijeti. No, i mi imamo svoje kvalitete i nećemo dopustiti pozitivan rasplet za Talijane. Morat će se dobro pomučiti ako misle uzeti bod, a pogotovo za sva tri, dodaje Petrović.

Ulaznice po cijeni od pedeset kuna su u prodaji u Caffe baru 08 na bazenu, a dio će ostati namjenjen za blagajnu, na dan utakmice od 18 sati.