Anđelo Šetka: Pobjeda u Egeru dogodila se u pravom trenutku, uoči okršaja s Jugom

Nedjelja, 23. veljače 2014. 16:31 Napisao  Patrik Mršnik

Uspjeha u Egeru ne bi bilo bez dva faktora; naše izvrsne igre u obrani kojom smo izluđivali Eger i naših navijača kojima se ovom prigodom još jednom zahvaljujem, kaže Šetka

Razmilili su se riječki osmijesi subotnje večeri na novom bazenu u Egeru. Sreća nakon pobjede Primorja u duelu šestoga kola skupine A Lige prvaka odigranog u mađarskom Egeru bila je velika, jer zaista se moglo uživati u predstavi riječkih kapica. Primorje je treću četvrtinu pobjedilo rezultatom 6:0, odigravši možda najboljih osam minuta ove sezone, bez ijedne pogreške - u napadu i obrani. Uz Cosmina Radua, najbolji strijelac utakmice s tri postignuta pogotka bio je Anđelo Šetka, napadač koji je uz Daniela Vargu lijepo dublirao izostalog Sukna, kojeg će u idućim mjesecima biti teško nadomještati.

- Pobjeda u Egeru dogodila se u pravom trenutku, taman uoči velikog okršaja s Jugom. Ovo nam je velika doza samopouzdanja i dobar zalog za nove susrete. Uspjeha u Egeru ne bi bilo bez dva faktora; naše izvrsne igre u obrani kojom smo izluđivali Eger i naših navijača kojima se ovom prigodom još jednom zahvaljujem, kaže splitski igrač s riječkom adresom.

Primorjaši su ponovo demonstrirali kako igra najbolja vaterpolo-momčad svijeta ovoga trenutka. Slaže se i Šetka s konstatacijom da bi svaka momčad protiv Primorja u njihovom subotnjem izdanju imala velikih problema.

- Mi smo pronašli svoj ritam igre, podižemo se iz utakmice u utakmicu, a ovo u Egeru je samo jedan od naših vrhunaca. Da smo igrali protiv bilo koje ekipe siguran sam da bismo je namučili s našom igrom. Sada moramo krenuti dalje, već nas u četvrtak čeka najteže gostovanje, ono u Dubrovniku koje će pokazati realno stanje nas samih.

Za bilo kakve najave dubrovačkog susreta još je i suviše prerano, ali predstava riječkih vaterpolista u Egeru zasigurno golica maštu svih navijača Primorja. Kako bi lijepo bilo slaviti tamo gdje pobjede nije bilo gotovo dvadeset godina, skinuti kompleks gruškog bazena i potvrditi prvo mjesto na Jadranu uoči doigravanja na proljeće. Sigurno je, da će i u kontekstu tog dvoboja nedostajati Sukno, kojega u bazenu neće biti najmanje tri mjeseca. Mononukleoza je uzela danak, platio ga je nažalost po Primorje i reprezentaciju Sandro Sukno, jedan od najboljih na svijetu...

Nadmetanje u Ligi prvaka na vrhuncu je što se tiče zanimljivosti. Lijepo je biti tri boda ispred Juga i Pro Recca, slavljenika u subotnjem međusobnom dvoboju u Soriju. Upravo su Talijani sljedeći protivnik Riječana na Kantridi, 15. ožujka, u novom susretu vaterpolskih titana. Mađarski prvak Eger poslužio je kao korektiv gol-razlike.