Europsko prvenstvo u skokovima u vodu za juniore na Bazenima Kantrida

Četvrtak, 17. kolovoza 2023. 18:47 Napisao/la  Grad Rijeka

Europska plivačka federacija prepoznala Rijeku kao izvrsnog domaćina i organizatora, dodijelivši domaćinstvo natjecanja  treći put

Farouk Ben Jeddi, Sandra Krpan, Matej Neveščanin i Dorotea Pešić Bukovac
Farouk Ben Jeddi, Sandra Krpan, Matej Neveščanin i Dorotea Pešić Bukovac Foto: Grad Rijeka

Na Bazenima Kantrida od 19. do 25. kolovoza održat će se Europsko prvenstvo za juniore u skokovima u vodu, natjecat će se 165 natjecatelja iz 26 europskih zemalja.

Nakon uspješno organiziranih natjecanja 2016. i 2021. godine, Europska plivačka federacija prepoznala je Rijeku kao izvrsnog domaćina i organizatora dodijelivši domaćinstvo natjecanja i treći put.

Uspješnu dosadašnju suradnju s Gradom i Riječkim sportskim savezom istaknuo je i predstavnik Europske plivačke federacije Farouk Ben Jeddi, naglasivši da Bazeni Kantrida pružaju kvalitetne uvjete za održavanje ovog natjecanja.

- Puno truda i rada ulažemo u razvoj mladih sportaša, juniora kada su skokovi u vodu u pitanju i vjerujem da je pred nama jedno uspješno natjecanje.

Prema riječima zamjenice riječkog gradonačelnika Sandre Krpan, Rijeka se tijekom godina dokazala kao kvalitetan organizator međunarodnih sportskih događanja, europskih i svjetskih prvenstava.

- Vjerujem da je Europska plivačka federacija to prepoznala dodijelivši nam domaćinstvo ovog natjecanja po treći put. Uz izvrsne uvjete i prekrasan ambijent na našim Bazenima Kantrida, uvjerena sam da će ovo natjecanje proći u najboljem redu i svima uključenima ostati u lijepom sjećanju, rekla je zamjenica Krpan.

Poželjela je natjecateljima puno sportske sreće, a građane pozvala da dođu pogledati natjecanje u što većem broju.

Kako je istaknula predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac svečano otvorenje natjecanja bit će u subotu, 19. kolovoza u 16 sati, a ulaz na sve dane natjecanja za posjetitelje je besplatan .

Hrvatsku na natjecanju, predvođeni trenerima Šimom Perićem, Petrom Balog, Markom Sutlovićem i Marinom Novosel, predstavljaju Matej Nevešćanin, Luka Martinović, Barbara Bartolić, Lora Magaš i Jurja Beganović u juniorskoj kategoriji i Mikula Miočić i Dolores Benković u kategoriji mlađih juniora.

Prema riječima Pešić Bukovac ovo Europsko prvenstvo nastavak je ljeta punog događanja na Bazenima Kantrida.

- Bili smo domaćini Otvorenog prvenstva Hrvatske u skokovima u vodu kao i Veteranskog natjecanja u skokovima u vodu. Također, tijekom ljeta na Bazenima Kantrida bilo je organizirano pet kampova za djecu koje je pohađalo oko 250 djece iz Rijeke i okolice, a nakon što ovo natjecanje završi pred nama je još i Ljetna škola skokova u vodu, objasnila je Dorotea Pešić Bukovac, ujedno predsjednica Kluba skokova u vodu Primorje 2010.

Član juniorske i seniorske reprezentacije Hrvatske u skokovima u vodu, Matej Neveščanin, istaknuo je kako se članovi hrvatske reprezentacije vesele što se ovo natjecanje održava „doma“, U Hrvatskoj.

- Ne želim prognozirati rezultate i plasmane, ali mogu reći kako ćemo svi dati sve od sebe i da očekujemo uspješno natjecanje, poručio je Neveščanin.

Liga mladeži NS Rijeka

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.